İtalya Açıklarında Batan Türk Gemisi

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında yaklaşık bir ay önce iki kargo gemisinin çarpışması sonucu hayatını kaybeden Zeynel Üstün'ün kardeşi ve ablası DNA testi için İtalya'ya gitti.

Zeynel Üstün'ün kardeşi Ulvi Üstün, İtalya'ya gitmeden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök'ün kendilerini arayarak abisinin cesedinin tanınmaz halde olduğu için DNA testinin gerektiğini söylediğini belirtti.

Ablası Nevin Üstün ile İtalya'ya gideceklerini ifade eden Üstün, şöyle konuştu:
"Ceset İtalya'dan 300 kilometre açıkta bulunmuş. 25 gündür suyun içinde. Muhtemelen de tanınmaz halde. Ceset şu anda İtalya'ya gelmedi. Bir adada. Savcılık makamı işlemleri yapıyor. Bizler de teşhis için buraya gideceğiz. Konsolosluktan iki kişi istediler. Bunun için ablamla birlikte gidiyoruz. Teşhisten, cenazemizi kaldırdıktan sonra İtalyan makamlarıyla ilgili hukuki süreç başlayacak. Diğer ailelerle birlikte hareket edeceğiz. Tek umudum kaybolan diğer denizciler de bulunur, cenazeleri ailelerine teslim edilir."
Ulvi Üstün ve ablası Nevin Üstün daha sonra uçakla İtalya'ya gitti.
- Olay
İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı "Lady Aziza" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinde bulunan 11 kişiden beşi kurtulmuştu. İlk günlerde kazada iki kişinin öldüğü açıklanmıştı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı dörde çıktı. Kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise henüz haber yok.
Kaynak: AA