Her Alışverişle Sokağa 'bir Kap Mama'

Başkent Çayyolu'nda bir evcil hayvan ürünleri satış mağazası, yapılan her alışverişte 'sokak hayvanları aç kalmasın' diye bedava kedi-köpek maması vermeye başladı.

Her Alışverişle Sokağa 'bir Kap Mama'

Firma yetkilisi Tolga Güngen, yaptığı açıklamada, kış şartları nedeniyle zor durumda olan sokak hayvanlarına destek amacıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Sokakta yaşamanın hem soğuk hem de açlıkla mücadeleyi beraberinde getirdiğini belirten Güngen, şöyle devam etti:
"Biz evcil hayvan satışı yapmayan ve sadece o canların ihtiyaçları olan her türlü ürünü satan bir işletmeyiz. İçinde bulunduğumuz koşullarda kedi ve köpeklerin yaşamlarını güçlükle sürdürdüğünü biliyoruz. Biz mümkün olduğu kadar bu dostlarımızın sokak yada barınaktan sahiplenilmesinden yanayız. Yine de sokakta yaşayanlara katkı sağlayarak, en azından aç kalmasınlar diye, bizden alınan her ürünün yanında 500 gram köpek yada 300 gram kedi maması hediye veriyoruz."
Bu uygulama ile hayvanseverlerin aldıkları mamaları sokağındaki kediye, köpeğe verdiklerini bildiren Güngen, böylece müşterilerin sadece evinde sahip oldukları cana bakmakla kalmayıp, çevresindeki diğer hayvanlara da duyarlılık gösterdiklerini söyledi.

Mağazadan alınan mama, tasma, yatak, taşıma ürünü gibi her türlü alışverişin yanına ek olarak ücretsiz kedi-köpek maması verdiklerini anlatan Güngen, yaptıkları çalışmanın uzun süre devam edeceğini ve hayvanseverler tarafından beğeniyle karşılandığını söyledi.

Ankara'nın farklı bölgesinde yaşayan sokak hayvanları için 'besleme etkinlikleri' düzenlediklerini de gatırlatan Güngen, 'Geçtiğimiz hafta Elmadağ'daydık. Hayvanseverlerin katılımı ve destekleri ile 500 kg'ya yakın mama ve diğer yiyeceklerle besledik canlarımızı. İnternet sitemizden ve mağazamızdan yapılan alışverişlerden elde edilen gelirin bir kısmıyla da, sokak hayvanlarına mama desteği uygulaması başlattık' dedi.

HAYVANSEVERLER MUTLU
Mağazadan alışveriş yapan Ayşegül Kartal da, bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Düşünsenize evinizdeki sevimli dostunuza aldığınız ürünün yanında verilen mama ile sokağıma bir kap da olsa mama bırakıyor ve sokak canlarını doymasını sağlıyoruz" dedi.

Kemal Uzun da, her alışverişin bir hayvanı yaşama bağlayacağını ifade ederek, "Kışın soğuklar dolayısıyla daha çok beslenilmesi gerekiyor. Bu katkı takdire değer" diye konuştu

Kaynak: İHA