Çin'den Heyet İzka'yı Ziyaret Etti

Çin'in Zhejiang Eyaleti Taizhou Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bölgesi önderliğinde İzmir'e gelen yatırım heyetinin ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, Çin'in Zhejiang Eyaleti Taizhou Bölgesi Ekonomik Kalkınma Bölgesi Müdür Yardımcısı Başkanı Li Yaping'in başkanlığındaki heyet, kentteki yatırım olanaklarına ilişkin sunumları dinledi, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım olanakları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, Çin'in Taizhou, Ninghai, Ningbo ve Zhejiang bölgelerinden katılımcılara, Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan destekler hakkında bilgi verildi.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Özer, yurt dışından gelecek yatırımcılar için İzmir'in önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen toplantıda, İzmir'in Avrupa'ya açılan bir liman kenti olarak önemli bir konumda olduğunu ve heyet olarak ülkelerinde İzmir'deki yatırım olanaklarını anlatacakları bilgisini veren Li Yaping'e, Sedef Özer tarafından anı plaketi verildi.


Kaynak: AA