Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt Açıklaması

Odunpazarı Belediye BaşŸkanı Kazım Kurt, tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğŸu bölgenin trafiğŸe kapatılması gerektiğŸini bildirdi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Odunpazarı ve Turizm'' konulu panelde konuşŸan Kurt, turizmle ilgili alınacak olan kararların EskişŸehir'in yararına olacağŸını dile getirdi.
Alınacak kararlarda mutlaka esnafın katkısının ve katılımının olması gerektiğŸini belirten BaşŸkan Kurt, şŸunları kaydetti:
"HazırlayacağŸımız proje tüm kesimlerin olur diyeceğŸi bir proje olmalı. Odunpazarı'nda ve Hamamyolu'nda çalışŸan insanlarımızın, ticaret yapan insanlarımızın haklarının korunmasını sağŸlayalım. Bunu yaparken de o bölgede yaşŸayan insanlarımızın da, o bölgelerden yararlanan insanlarımızın da hakları olduğŸunu, onların da dikkate alınacak görüşŸleri olduğŸunu bilerek hareket edelim."
Kurt, Odunpazarı'nda 300'e yakın tarihi evin olduğŸunu anlatarak, "Odunpazarı'ndaki tarihi bölge trafiğŸe kapatılmalı. Bazı sokaklar mutlaka ziyaret edilmeli. Bunun da araçlarla yapılması mümkün değŸil" ifadelerini kullandı.
Programda, Doç. Dr. YaşŸar Sarı ve TǜRSAB EskişŸehir Bölge Yürütme Kurulu BaşŸkanı Akın LJamoğŸlu da birer konuşŸma yaptı.
 
Kaynak: AA