Erdoğan: Müslüman intihar edemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'de düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Müslüman intihar edemez
Erdoğan: Müslüman intihar edemez
Erdoğan,'İslam'da böyle bir şey yok. Bir müslüman bir kez intihar edemez' dedi.

Erdoğan, Esad yönetimine de 'terör' eleştirisi yaptı.

Erdoğan '350 bin insanın ölümüne sebep olan Suriye'de terörist başı olan zatı kınamak bizim insanı görevimiz. 150 bin insan... Şu anda benim ülkemde 1.7 milyon sığınmacı var. Bu insanlar buraya neden geliyor. Canlarını kurtarmak için.'

Etiyopya ziyareti çerçevesinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Addis Ababa Üniversitesi’nde törenle fahri doktora unvanı verildi.

Erdoğan'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

SOMALİ'DEKİ SALDIRIYA TEPKİ

Şu anda burada Somali'den 500 bin sığınmacı var. Bu insanlara buraya canlarını kurtarmaya geliyor. Bugün yine bir terör eylemi oldu Somali'de. Ne adına yapıyorlar bunu?

“BEN DE MÜSLÜMANIM, BÖYLE BİR ŞEY YOK”

İslam adına yapıyorlarsa, ben bir Müslümanım İslam'da böyle bir şey yok. Bir Müslüman öncelikle intihar edemez. Böyle bir İslam kesinlikle yok, bizim dinimizde'insanları git öldür' böyle bir şey yok.

DEAŞ terör örgütüne, diğer terör örgütlerine karşı aynı mücadelenin sergilenmesi şart. Biz İslami terör gibi son derece yanlış bir isimlendirmeye karşıyız. Kimse İslam'la terörü bir arada anamaz. Zira İslam barıştır. Kelime itibariyle sin kökünden gelmek suretiyle barıştır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmektir. Bu İslam'ın hükmüdür. Bu tür terör saldırıları da farklı inançlara yönelik bu tür saldırılarda dünyada birlikte yaşam kültürünü yok etmektedir.