Kartepe Belediyesi’nden Kayak Eğitimi

Kartepe’nin zirvesinde Kartepeli çocukları kış sporlarından kayak sporu ile tanıştırmak, kayak yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen kurslar kar kalınlığının istenen seviyelere ulaşmasıyla başladı.

Kartepe Belediyesi’nden Kayak Eğitimi
Yazın yüzme branşına kışın da kayak sporuna yoğun ilgi gösteren Kartepe Belediyesi Spor Okulları, öğrencilerine sporun farklı branşlarını yapma imkanı sağlıyor

Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları bünyesinde gerçekleştirilen kayak kursları ücretsiz olarak 20’şerli gruplar halinde 4 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile uygulanıyor. 8 ile 15 yaş grubu Kartepeli öğrenciler Salı ve Perşembe günleri Kartepe Belediyesi’nce otobüsle alınıp zirveye çıkartılmakta. Kayak malzemelerini tanıma ve giyip çıkarılması ile düşme teknikleri eğitimlerini alan öğrenciler sırasıyla kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgilerini eğitmenlerinden aldı. Kartepe’nin zirvesinde gerçekleşen kurslarda öğrenciler kayarak aşağı inip telesiyejle yukarı çıkıyorlar.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kayak sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak, önemli bir kayak merkezi bulunan ilçemizde profesyonel ve başarılı kayakçılar yetiştirmek amacıyla ilçemizdeki yetenekleri keşfetmeye çalışıyoruz” dedi.

Kartepe Belediyesi’nin kış spor okulları bünyesindeki kayak kursları, havaların uygun ve kar kalınlığının yeterli seviyede olması durumunda sömestre tatili sonrası da devam edecek.
Kaynak: İHA