Bağışıklık sistemini narenciye ile güçlendirin

Soğuk havalar hastalıklara davetiye çıkarıyor ve en çok kulak burun boğaz hastalıkları başı çekiyor. Uzmanlara göre bu hastalıklarla mücadelede en önemli aşama bağışıklık sistemini güçlendirmek.

Bağışıklık sistemini narenciye ile güçlendirin
Toplu yerlerde daha fazla bulunulması, damlacık yoluyla havadan mikropların bulaşması Kulak Burun Boğaz hastalıklarının bu zamanda artmasına neden oluyor.

Basit bir nezle hastalığı bile kulak burun boğaz enfeksiyonlarına neden olabildiğini söyleyen KBB Uzmanı Prof.Dr. İsmet Bayramoğlu boğazdaki bir enfeksiyonun vücudun başka yerlerine dağılabildiği konusunda uyardı.

Bu aralar en fazla orta kulak enfeksiyonu görüldüğünü belirten Bayramoğlu hastalıklardan kurtulmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bayramoğlu “En önemli yanlışların başında en ufak bir rahatsızlık başlayınca hemen antibiyotiklere başvurulması. Nezle basit bir enfeksiyondur ve vücut bir süre sonra kendiliğinden bu rahatsızlıktan kurtulur. Hemen ilaç alıp iyileşmeyi düşünmeyin” dedi.

Hekime sorulmadan antibiyotiklere başlanmaması gerektiğini ifade eden Bayramoğlu “Bağışıklığı güçlendirmek için sebze ve meyve bolca tüketilmeli. C vitamini açısından zengin olan narenciye ürünlerini tüketmek gerekiyor. Bol su içilmeli ve bulunduğunuz ortamın biraz nemli olmasına dikkat edin. Hastalık belirtileri durumunda özellikle çocuk ve yaşlıların zaman kaybetmeden bir hekime görünmeleri gerekiyor” diye konuştu.