Kartepe’de Konteynerler Dezenfekte Ediliyor

Kartepe’nin cadde ve sokaklarında bulunan konteynerler belediye ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor.

Kartepe’de Konteynerler Dezenfekte Ediliyor

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, Kartepe’de çöp toplamak için kullanılan konteynerlerin temizliği konusunda dezenfekte işleminin belirlenen iş programı çerçevesinde aralıksız yapıldığını kaydetti.

Uygulama ile Kartepe genelinde konteynerlerin daha temiz ve sağlıklı hale getirilmesi ile ilçe sokaklarında hijyen sorunları oluşturabilecek etmenlere karşı önlemler sürdürülüyor.

Son teknoloji dezenfekte aracı ile Kartepe’de beş bine yakın konteynerin temiz hale getirileceği açıklanırken 2 kişilik ekip haftada beş gün boyunca günde 50-60 arasında konteyneri temizliyor. Çalışmaların gelen talepler ve iş programı doğrultusunda tüm mahallelerde titizlikle uygulandığını belirten Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, “Konteyner kullanımına halkımızın daha özen göstermeli ve özellikle kış aylarında ateş atmamaları gerekiyor. Bunun önüne geçmek için konteynerlerin yanında bıraktığımız kül kovalarını kullanmalarını istiyoruz. Halkımızdan bu konu daha hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi.

Ayrıca hanelerden çıkan çöplerin büyük bir kısmının geri dönüşebilir atıkların oluşturduğu ve bu atıkların ülke ekonomisine katkısının göz ardı edilmeyecek kadar büyük olduğunun altını çizen Karagöz, “Mahallelerde bulunan geri dönüşüm konteynerlerine çöplerimizi ayrıştırarak atmalıyız.” dedi.

Vatandaşların dezenfekte edilmesi istedikleri konteynerler olması durumunda belediyenin 371 41 83 nolu telefona bildirim yapabileceklerini belirten Karagöz, “Temiz Çevre Temiz Belediyecilik-Şimdi Kartepe Zamanı” sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini belitti.
Kaynak: İHA