Çiftçilere Mildiyusu Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları, çiftçilere mildiyusu hastalığı konusunda eğitim verdi.

Çiftçilere Mildiyusu Eğitimi

Burhaniye de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, Balıkesir İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözen ve Hayvan Sağlığı Şube Mdürü A.Kadir Şahin’in de katıldığı çiftçi eğitiminde domates mildiyusu hastalığını konusunda çiftçilere eğitim verdi. İlçe Müdürü Erdal Aldağ, her bir çiftçiyi bilgilendireceklerini söyledi.

Eğitim konusunda herkese teşekkür eden Çiftçi Hayrettin Erol, bilmedikleri bir çok konuda bilgi aldıklarını söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden İlçe Müdürü Erdal Aldağ ise, "Çiftçilerin sorunlarını çözmek, özellikle ölü sezonda onları gerek üretim, gerekse zirai mücadele konusunda bilgilendirmek amacıyla bu toplantılarımızı sıklaştıracağız. Katılımın bu kadar yüksek olmasından dolayı, çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Tarlasındaki sorunları tespit edip sonra çiftçimizin ev ziyaretlerine bile başlayabileceğiz. Bu konuda çiftçilerden beklediğimiz lütfen ilçe tarım müdürlüğümüze sürekli gelsinler. Sürekli kapımız onlara açık. Biz onlar için buradayız" dedi.

Kaynak: İHA