Susurluk Esnaf Odası Başkanı Sait Açıklaması

Susurluk Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait, "Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin tamamlanması ile Balıkesir-Susurluk duble devlet kara yolundan geçen araç sayısı yüzde 70 oranında azalacaktır" dedi.

Aydın Sait, yaptığı açıklamada, Balıkesir-Susurluk kara yolunda yıl boyunca araç trafiği yoğunluğunun bulunduğunu belirtti.

Sait, şunları kaydetti:
"Balıkesir-Susurluk kara yolu İstanbul, Bursa, Bandırma yerleşmelerini Balıkesir üzerinden Manisa, İzmir ve Edremit'e bağlamaktadır. Bu kara yolu boyunca araçların ve yolcuların ihtiyaçlarına hizmet veren 11 dinlenme tesisi, 33 akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Yol boyunda bulunan akaryakıt ve dinlenme tesislerinde kışın bin 250, yazın ise bin 850 kişi çalışmaktadır. Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin tamamlanması ile Balıkesir-Susurluk duble devlet kara yolundan geçen araç sayısı yüzde 70 oranında azalacaktır. Azalmayla birlikte güzergahta bulunan işletmelerin önemli bir kısmı kapanacak ve ilçedeki issizlik oranı artacaktır."
Ulaşımın, Susurluk'un ekonomik büyümesinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sait, "İlçemizde kara yolu ile karşılıklı ilişkileri daha yoğun olan ticari işletmeler yol boyunca yoğunlaşmıştır. Kuşkusuz otoyol inşaatının tamamlanması ile istihdam imkanları kısıtlanacak, eğer gerekli önlemler alınmazsa ise Susurluk'tan başka yerleşim yerlerine göçler başlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA