Hayri İnönü'den şok sözler

Ölen ünlü isimlerin cenazesine katılan Mustafa Sarıgül'e çok sert eleştiri...

Hayri İnönü'den şok sözler
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü verdiği röportajda, ölen bütün ünlü isimlerin cenazesine katılan Mustafa Sarıgül'ü eleştirerek "Her cenazeye gitmek iki yüzlülüktür" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Özlem Yüzak'a konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Baba-oğul Sarıgül kavgasından sonraki sessizliğini sonra erdirdi. İnönü röportajın bir bölümünde Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'ün'ün birçok cenazeye katılmış olmasını eleştirdi: İki yüzlülük..

SARIGÜL'Ü ELEŞTİRDİ

Röportajında tanımadığı insanların cenazesine katılmayı iki yüzlülük olarak algıladığını söyleyen İnönü, ölen bütün ünlü isimlerin cenazesine katılmakla ün yapan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü isim vermeden eleştirdi.

İşte İnönü'nün röportajındaki ilgili kısım;

"HERKESİN CENAZESİNE KATILMAK İKİ YÜZLÜLÜKTÜR"


"Eğer ölen kişiyi tanımıyorsam cenazesine, taziyeye katılamıyorum, bana ikiyüzlülük gibi geliyor. Popülist buluyorum. Biliyorum siyasette isem yapmam lazım ama beceremiyorum"

EMİR SARIGÜL CEVAP VERDİ

İnönü'nün bu sözleri üzerine Emir Sarıgül'den cevap geldi. Sarıgül açıklamasında şunları söyledi:

"Bizim inancımıza göre cenaze sahibinin dini, mezhebi, inancı, kimliği, varlığı, geçmişi sorgulanmaz. Yıllardır tüm Türkiye'nin takdirini kazandığımız bu kadar kutsal bir olayı dahi siyaset malzemesi yapan Hayri Bey'e söyleyecek söz bulamıyorum. Allah ıslah etsin"