Kapalı Pazar Yeri ve Otoparkın Çatısının Çökmesi

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, "Böyle bir zaman da, destek olup yaraları sarmaya yardımcı olacakken, etik olmayan bir şekilde afeti bile siyasi malzeme yapmaya çalışan zihniyetleri kınıyorum" dedi.

Aydoğdu, Belediye Binasında düzenlediği basın toplantısında, Orta Mahalle Karabuda Sokak'ta 5 Ocak'ta yoğun kar birikintisi nedeniyle çöken kapalı pazar yeri ve otopark olarak kullanılan alanda 143 araç ile bir motosikletin hasar gördüğünü bildirdi.
29 Aralık'ta başlayan kar yağışının merkez ve köylerinde görülmemiş bir seviyeye ulaştığını ve köylerdeki seralarının yüzde 80'nin zarar gördüğünü hatırlatan Aydoğdu, çatıda bulunan karın temizlenmesi için yapılan çalışmaları anlattı.
5 Ocak'ta akşam saatlerinde yağan yağmurla birlikte çatı üzerindeki yükün iki katına çıktığını ve çöktüğünü anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:
"Vatandaşımız yapılan uyarı ve çatı üzerindeki çalışmalarımızı görmesine rağmen bir kısmı araçlarını buradan almadılar. Çünkü, arabalarını götürebilecekleri bir yer yoktu. Yollarda sadece bir araç geçecek şekilde yer açılabilmişti. Evlerinin önü, yolların sağı ve solu 1,5 metreye varan kar yığınıyla kaplıydı. Aracını alması için uyardığımız vatandaşlarımız, 'nereye götüreyim? Götürecek yer yok ki' diye cevap verdi. Çatı çöktü ve 143 araç ile bir motosiklet göçük altında kaldı. Yağan kar bir felakete dönüştü. Söğüt kar yağışını bol alan bir yer olmasına rağmen, böyle bir kar yağışını ilk kez gördü. Bütün bu olumsuzluklar arasında tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Sadece bir fabrikamızda 3 işçimiz yaralanmıştır. Böyle bir zaman da, destek olup yaraları sarmaya yardımcı olacakken, etik olmayan bir şekilde afeti bile siyasi malzeme yapmaya çalışan zihniyetleri de buradan kınıyorum."
Enkaz altındaki araçların tamamının çıkarıldığını bildiren Aydoğdu, kentte pazar yeri ve otopark olarak kullanılan alanın dışında bazı fabrika, okul, hayvan ağılı ile Ertuğrulgazi Türbesi'nin yanında şenliklerde pilav dağıtımı yapılması için yapılan ünitelerin çatılarının da zarar gördüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA