Kalbi Delik Bebek Türkiye'de Tedavi Edilecek

Bulgaristan'da ''kalbi delik'' tanısı konulan bebek, Türkiye'de tedavi edilecek.

Bulgaristan'ın Burgaz kentinden Erdoğan ve Makbule Ceylan çiftinin 8 gün önce bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ömer adı verilen bebeğin, Burgaz'da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde kalbinin delik olduğu belirlendi. Ceylan çifti, bebeklerinin tedavisinin Türkiye'de sürdürülmesini istedi.
Bulgaristan'dan ambulans ile Dereköy Sınır Kapısı'na getirilen bebek, Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen tam donanımlı ambulansa alınarak Kırklareli Devlet Hastanesine getirildi.

Burada bebeğin tedavisine başlandı.
Baba Erdoğan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çifte vatandaş olduğunu, bebeklerinin tedavisini Türkiye'de yaptırmaya karar verdiklerini belirtti.

Türkiye'deki hastanelerin daha donanımlı olduğunu ifade eden Ceylan, Türk hekimlerine sonuna kadar güvendiklerini söyledi.

Anne Makbule Ceylan ise Bulgaristan'da bebeğine ''kalbi delik'' tanısı konulduğunu dile getirerek, ''Bulgaristan'da ameliyat yapılması gerektiğini söylediler. Biz de bebeğimizin tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha uygun olacağına karar verdik. O daha 8 günlük'' şeklinde konuştu.

Ceylan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Kırklareli Sağlık Müdürü Fatih Selvi de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA