Yayla Bekçisi Amanoslar'da Mahsur Kaldı

Amanos Dağı'nda bulunan Kızlar Ufacığı yaylasında 75 yaşındaki bir kişinin kar ve heyelan nedeniyle mahsur kaldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Kızlar Ufacığı Yaylası'nda bekçilik yaptığı belirlenen Ahmet Sarıcan'a (75) 3 günden buyana ulaşılamadığı, şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelan ve kar nedeniyle bölgede mahsur kaldığı öğrenildi.
Dörtyol Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz merkezinin konuyu yakından takip ettiği, büyükşehir belediyesi araçlarına destek için Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait dozerlerin de bölgeye gönderildiği belirtildi.
Çat köyü muhtarı Sıtkı Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaylada mahsur kalan Sarıcan'dan 3 gündür haber alamadıklarını bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam etiğini söyledi.

Bir haftadır devam eden kar yağışı nedeniyle yolların kapandığını belirten Karaca, yoğun çalışmalarla ancak Çat Mahallesi'ne ulaşılabildiklerini, ekiplerin ilerlemek için yoğun çalıştığını ifade etti.

Sarıcan'ın oğlu Mehmet Sarıcan da babasıyla 3 gündür irtibat kuramadıklarını belirterek, ''Babamın bir ayağı aksak, yürümesi imkansız burada bekçilik yapıyordu. Kendisinden haber alamıyoruz, hayatından endişe etmeye başladık, bölge kar altında'' diye konuştu.

Kaynak: AA