Tika'dan Özbekistan'a Tıbbi Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'daki Andican Devlet Tıp Enstitüsü Kardiyoloji Bölümü'ne ultrason cihazı desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın doğusunda bulunan Andican Devlet Tıp Enstitüsü Kardiyoloji Bölümü'ne temin edilen ultrason cihazı, TİKA Taşkent Program Koordinatörlüğü yetkilileri, Andican Devlet Tıp Enstitüsü Rektör Yardımcısı İbrahim Alimjanov, Uzman Doktor Yetiştirme Bölümü Başkanı Zuhrittin Salahitdinov ve birim doktorlarının katılımıyla düzenlenen törende yetkililere teslim edildi.
Açıklamada, bölgenin en büyük kapasiteli enstitü kliniğinin sadece Özbekistan'daki Fergana Vadisi'nden değil, komşu ülke Kırgızistan'dan da yoğun hasta kabul ettiği belirtildi. Özbekistanlı yetkililer tarafından kardiyoloji gibi temel bir birimde kullanılacak cihazlarla teşhis ve tedavide daha hızlı ve etkin çalışma olanağı elde edileceği, TİKA tarafından temin edilen cihazla enstitü kliniğinin çok önemli bir ihtiyacının giderildiği bildirildi.

Özbekistanlı yetkililerin desteklerinden dolayı TİKA'ya müteşekkir oldukları ifade edildi.
Andican Devlet Tıp Enstitüsü, Özbekistan'ın Fergana, Namangan ve Andican olmak üzere üç büyük vilayetinden oluşan Fergana Vadisi'nde sağlık alanında eğitim veren tek yükseköğretim kurumu olarak bulunuyor ve bünyesindeki 700 yataklı kliniğiyle sağlık hizmeti veriyor.
TİKA'nın Özbekistan'da sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında yürüttüğü projeyle, çevre şehir ve köylerden gelen hastalarla yaklaşık 100 bin kişiye sağlık hizmeti verilmesi bekleniyor.
Kaynak: AA