İliçliler, Ergab Üyeleriyle Buluştu

Erzincan İliç Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) üyeleriyle biraraya geldi.

İliçliler, Ergab Üyeleriyle Buluştu

Yeni kurulan İliç Dernekler Federasyonu yöneticileri, İstanbul Dolmabahçe Sarayı Saat Kule Kafe’de düzenledikleri yemekte ERGAB üyelerini ağırlayarak, federasyonun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgilendirilmede bulundular.

İliçliler arasında birlik beraberliği sağlamak ve gurbet ile sıla arasında bir köprü olmak amacıyla 30 köy derneğini katılımıyla kurulan federasyon, ilçeye bağlı 58 köyü çatısı altına almayı hedefliyor.

Federasyonun kuruluş amacı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, İliçlilerin birlik beraberliği sağlamak için yola çıktıklarını söyledi.

Başkan Tatar, “memleket sevdalısı hemşehrilerimizle birlikte, İliçlilerin birlik beraberliğini sağlamak, kültürümüze ve ecdadımızın bıraktığı mirasa sahip çıkmak için bu oluşumu gerçekleştirdik. Bizler köylerimizi bir dönem yalnızlığa terk ederken ne kadar vurdumduymaz olduysak, şimdide köylerimizi yalnız bırakmamak için sorumluluk içerisinde olmalıyız. Hemşehrilerimizle birlikte ele ele vererek, gönül birliği içerisinde İliç ve İliçliler için çalışacağız. Bundan böyle köylerimiz mahzun ve hüzünlü olmayacak” dedi.

Başkan Cahit Tatar, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin halka duyurulması noktasında basın mensuplarının önemli rol üstlendiklerini belirterek, “Sizler, bizler ile hemşehrilerimiz arasında bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Sizleri özverili çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

ERGAB Başkanı Sedat Sevim de yaptığı konuşmasında, İliç Dernekler Federasyonu’nun hayırlı olmasını dileyerek, “Sosyal alanda son yıllarda durgunluk yaşayan İliç’in federasyon ile birlikte büyük atılımlar atacğına inanıyoruz. Bizler Erzincanlı gazeteciler olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarımız ile hemşehrilerimiz arasında köprü olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA