Yaban Hayvanları Tedavi İçin Emin Ellerde

Konya'da duyarlı vatandaşŸlar tarafından yaralı halde bulunan ve Orman ve Su İşŸleri 8. Bölge MüdürlüğŸüne teslim edilen yaban kuşŸları, Selçuk ǜniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerlerince tedavi görüyor.


Orman ve Su İşŸleri 8. Bölge MüdürlüğŸünden yapılan açıklamada, vatandaşŸlar tarafından Konya'nın çeşŸitli bölgelerinden gelen ihbarlar neticesinde yaralı ve tedaviye muhtaç yaban kuşŸlarının ekiplerce yerinden alınarak, tedavi edilmek üzere Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerlerine teslim edildiğŸi belirtildi.

şžube MüdürlüğŸüne gelen telefonda, bir vatandaşŸın Meram Eski Yol'daki evlerinin bahçesinde hasta bir kuşŸ olduğŸunu bildirmesi üzerine ekiplerin olay yerine gittiğŸi ifade edilen açıklamada şŸunlar kaydedildi:

"Yaralı kuşŸ şŸube müdürlüğŸümüz ekiplerince yerinden alınarak Karatay Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edilmişŸtir. Yapılan incelemede hayvanın, Erguvani Balıkçıl olduğŸu anlaşŸılmışŸtır. Aynı gün gelen diğŸer bir ihbar telefonunda ise AkşŸehir-Ilgın karayolunda otomobili ile seyretmekte olan bir vatandaşŸımız, yol üzerinde yaralı halde duran bir kuşŸtan bahsetmişŸtir. Ekiplerimiz, Ilgın'da ilgili vatandaşŸın işŸ yerinden teslim aldığŸı kızıl şŸahini Karatay Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim etmişŸtir. 2 Eylül'de ise Kulu'dan bir vatandaşŸımız, bahçesinde yaralı bir leylek bulmuşŸ. Leylek ilçeden alınarak yetkililere verilmişŸtir. Hayvanat bahçesine teslim edilen yaban hayvanları tedavileri yapılarak uygun zamanda tekrar doğŸaya bırakılacaktır. Tedavisi mümkün olmayan hayvanlar da Selçuk ǜniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderilerek burada tedavi edilmektedir. Duyarlı vatandaşŸlarımıza yaban hayatı adına teşŸekkürü borç biliriz."

 
Kaynak: AA