Demire Hamur Gibi Şekil Veren Kadın

Ordu'da iki çocuk annesi 38 yaşındaki Nuray Yaşar, 25 yıldır eşi tarafından işletilen ve balta, kazma gibi tarım aletlerinin yapıldığı atölyede eşine yardımcı olmak amacıyla 8 kilogramlık balyozlarla demir dövüyor.

"Erkek mesleği" olarak bilinen ve son yıllarda çırak bulunamadığı için bitme noktasına gelen demircilik, Ordu'nun Gölköy ilçesinde bir kadın tarafından yapılıyor.
Eşiyle demircilik yapan Nuray Yaşar, AA muhabirine, kadınların istedikleri zaman tüm işlerin üstesinden gelebilecek güce sahip olduklarını söyledi.

Demir dövmeciliğinin zor bir meslek olması nedeniyle eleman bulmakta zorluk çekildiğini vurgulayan Yaşar, şöyle konuştu:
"Bu iş yerini daha önce eşim ve kayınpederim beraber işletiyorlardı. Kayınpederim öldükten sonra yanına bir arkadaş aldı. Baktı olmuyor, işler istediği gibi gitmiyor. Ben de o zaman 'İşçiye gerek yok ben sana yardım ederim' dedim. Öyle başladım ve 8 yıldır devam ediyorum. İlk başladığım yıllarda biraz zorlandım ama daha sonra alıştım. Hem eşime yardım ediyorum hem de evimize katkıda bulunuyorum."
Yaşar, kadınlara da tavsiyelerde bulunarak, "Öncelikle eşi ağır işlerde çalışan kadınlara eşlerine yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum. Eşlerine akşam eve geldiklerinde iyi davransınlar. Biz eşimle 12 yıldır evliyiz. Hep beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

- "Sekiz kiloluk balyozla çalışmak her babayiğidin işi değil"
Sedat Yaşar ise 25 yıldır mesleğini sürdürdüğünü, 8 yıldır da eşi Nuray Yaşar ile çalıştığını dile getirdi.
Eşinin mesleğini severek yaptığını anlatan Sedat Yaşar, şunları kaydetti:
"Eşimin çalışmasından çok memnunum. Ufak tefek yanlışlar oluyor ama o kadar olacak. Sonuçta bu işi yapan bir kadın. Allah ondan razı olsun. Bütün işleri yapıyor. Buradan çıkıyor, eve gidiyor, iki çocuğumuz var onlarla ilgileniyor. Sabah, akşam, öğlen bir evde, bir burada. Sekiz kiloluk balyozla çalışmak her babayiğidin işi değil. Eve gidince yerleri süpürmek ve sobayı yakmak benim işim. Mutfak işi ona ait ben ona karışmıyorum. Aramızda böyle bir iş bölümü var. Ölene kadar inşallah böyle devam edecek. Bu şekilde ekmek paramızı kazanmaya devam ediyoruz."
Kaynak: AA