Papa Franciscus Arnavutluk'tan Ayrıldı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan ayrıldı.

Papa Franciscus, Rahibe Teresa Meydanı'nda düzenlediği ayinin ardından, Katolik Üniversitesinde, Arnavutluk'taki dini toplulukların liderleri, Kosova ve Karadağ'daki Katolik kiliselerinin piskoposları ile bir araya geldi.
Toplantıya, Arnavutluk Diyanet Başkanı Skender Bruçay, Otosefal Ortodoks Kilisesi lideri Anastas Yanullatos, Bektaşilik Dünya Merkezi lideri Edmond Brahimay ve çok sayıda dini temsilci katıldı.

Papa Franciscus, burada yaptığı konuşmada, gerçek dinin barış kaynağı olduğunu söyledi.

Kimsenin Tanrı'nın adını kullanarak şiddet uygulamaması gerektiğini belirten Papa Franciscus, "Din bize tek bir Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı anlatıyor ki bunu bildiğimiz takdirde, hepimizin kardeş olduğunu biliriz. Bu anlayış da dini özgürlük de hoşgörünün yokluğunu kabul etmez ve yapıcı bir diyaloğu destekler. Gerçek din barış kaynağıdır, şiddet kaynağı değil. Kimse Tanrı'nın adını kullanarak şiddet uygulayamaz. Tanrı adına öldürmek büyük saygısızlıktır. Sevgili dostlar, Arnavutluk'ta dini topluluklar arasında iyi geleneği derinleştirmeniz ve güçlendirmeniz konusunda çağrıda bulunuyorum. Ülkeniz için, diğer tüm ülkeler için, dinlerarası hoşgörünün mümkün olduğunu göstermeye devam edin. Benim için de dua edin, Tanrı sizi kutsasın" diye konuştu.

Daha sonra San Paul Katedrali'ni ziyaret eden Papa Franciscus, burada yaklaşık 800 kişi ile akşam ayini gerçekleştirdi.
Papa Franciscus, Fushe-Kruya kentine bağlı Bubq köyündeki Betania Çocuk Merkezi'ni de ziyaret ederek, burada kalan yetim çocuklarla görüştü.
Franciscus, burada yaptığı konuşmada, Betania yöneticilerine ve Bubq köyünün tüm sakinlerine sıcak karşılama ve sevgi gösterileri için teşekkür etti. Merkezde her dinden çocukların bulunduğuna dikkati çeken Papa, bu durumun, benzer diğer merkezler için de iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Çocuklar ile yaptığı görüşmenin ardından Arnavutluk'tan ayrılan Papa Franciscus, Rahibe Teresa Havalimanı'ndan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da aralarında bulunduğu heyet tarafından uğurlandı.
Kaynak: AA