'Çocuklar Çizgi Kahramanlara Sarılsın' Diye Örüyor

Eskişehir'de, bir terzi, çocukların severek izlediği çizgi film karakterlerinin Çin malı oyuncaklarına karşı "güvenle sarılabilsinler" diye örgüden bebeklerini yapıyor.


Terzi Hatice Kulak,AA muhabirine, ilk örgüden bebeğini, emekliye ayrıldıktan sonra doğan yeğeni için yaptığını söyledi.

Daha sonra farklı figürler yapma fikri oluştuğunu dile getiren Kulak, "Acaba yapabilir miyim, yapamaz mıyım?' diye denemelere başladım. Sonra çocukların çok sevdiği çizgi karakter 'Pepee' oluştu kafamda. Resmine bakarak, sadece düz örgü tekniğiyle ördüm. Beğenilince Pepee ailesindeki diğer karakterleri yaptım" diye konuştu.

Becerisini ilerlettikten sonra "Tweety", "Bugs Bunny" gibi başka çizgi karakterlerin de örgü bebeklerini yaptığını ve bunu bir ek gelir olarak değerlendirmeye başladığını belirten Kulak, ürünlerinin satışı için Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı'nda stant edindiğini anlattı.

-"Bülent Ersoy figürlü örgü bebek yapmak istiyorum"

Yaptığı işten mutluluk duyduğunu bildiren Kulak, bir şeyler üretip satmanın hoşuna gittiğini dile getirdi.

Kulak, en çok ilgiyi Pepee'nin gördüğü bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Çocuklar, Pepee figürlü örgü bebeğe sarılmak istiyor. Amacım da buydu zaten. Çocuklar, Çin mallarından öte televizyonda seyrettikleri karakterleri güvenle sarılıp kucaklayabilsinler istedim. Daha sağlıklı, organik, hiçbir kopma, yırtılma olmuyor ve yıkanabilecek ürünler. Şimdiye kadar 15 karakterden 400'den fazla ürün yaptım. En çok istediğim, insan figürleri yapmak. Talep eden de oldu, 'Benim figürümü de örer misin?' diye. Onu denemek istiyorum. Sanat dünyasından da Bülent Ersoy figürlü örgü bebek yapmak istiyorum. Şaşaalı, kabarık etekli Bülent Ersoy bebeği yapabilirim."

Kaynak: AA