Oski'nin Su Çalışmaları

Ordu Büyükşehir olduktan sonra kurulan ve 5 ayda geçiş sürecini tamamlayan OSKİ 19 ilçede su sorunu çözmek için kaynak sularını, dereleri ve göletleri inceliyor.


Korgan ilçesindeki içme suyu sorununu çözmek için Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'dan bilgi alan OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, su sorununu çözmek adına hızlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

İncelemeye, OSKİ Yatırımlar Daire Başkanı Hüseyin Geldi, OSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ali Akkiraz, AK Parti İlçe Başkanı Sait Korgan ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

Korgan'ın su sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyleyen Kiraz, suyun zaruri bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Korgan'da bir çok kaynak suyu olduğunu söyleyen Kiraz, şunları kaydetti:

"Korgan ilçemiz su kaynaklarının bol olduğu bir ilçe. Bu zamana kadar bu kaynaklardan sular boşuna akmış. OSKİ'den gelen yetkili kişilerle birlikte yerinde inceleme yaptık. Korgan'da birçok su kaynağı var. Bizler Korgan'ın su sorununu çözmek adına çalışmalarımıza 5 ay önceden başlamıştık. Arıtma tesisimizin onarımı devam etmektedir. Kaynak sularımızı da değerlendirdiğimiz zaman 50 yıllık su ihtiyacımızı çözmüş olacağız. Ciddi anlamda bir su sıkıntımız yok. Tüm mahallelerimizdeki içme suyu sorunu en geç iki yıl içerisinde çözülmüş olacaktır."

Kaynak: AA