Latif Şimşek’ten bomba açıklamalar

Usta gazeteci Latif Şimşek'ten gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar geldi..

Latif Şimşek’ten bomba açıklamalar
Beyaz Tv Dinamit Programı Moderatörü ve Latif Şimşek ile Gündem programının yapımcısı ve sunucusu Latif Şimşek Emniyet içerisindeki operasyonlara dönük kendisine ulaşan bazı bilgileri Beyaz Gazete ile paylaştı...

POLİSE VERİLEN TALTİFLER HİMMET PARASINA MI GİTTİ?

22 Temmuz'da polis teşkilatındaki paralel yapılanmaya dönük operasyonlar sırasında tutuklanan Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atagün ve açığa alınan Emniyet Müdürü olan Ağabeyi Anadolu Atagün ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. 2013 yılında polis teşkilatında paralel yapının hakim olduğu dönemde polise 203 trilyon ikramiye dağıtılmış 270 bin polisin çalıştığı teşkilatta bu parayı sadece beş bin polis almış. İkramiye alan polislerin ikramiyelerin bir bölümünü “himmet parası” olarak cemaate verdiği öne sürülüyor.

Latif Şimşek, emniyet teşkilatında paralel yapılanmaya karşı yürütülen yasa dışı dinleme ve casusluk faaliyetlerine ilişkin soruşturma kapsamında kendisine ulaşan bilgiler kapsamında sorularına cevap aradı.

İşte Şimşek'in sorduğu sorular:


1) Terörle Mücadele İstanbul Eski Şube Müdürü Yurt Atagün ve Emniyet Müdürü Ağabeyi Anadolu Atagün'e 2003 yılından bu yana toplam 1460 maaş taltif ödenmiş midir? Ödenmişse bu taltifler hangi hizmetlerin karşılığında ödenmiştir? Bu taltiflerin karşılığının 580 bin lira civarında olduğu doğru mudur?

2) 2003 yılından 2013 yılına kadar polis teşkilatında polislere ödenen 203 trilyon tutarındaki taltiften kaç polis yararlanmıştır? 270 bin personelin bulunduğu polis teşkilatında bu taltiflerden sadece 5 bin personelin yararlandığı doğru mudur?

3) Eski parayla 203 trilyon yeni para ile 203 milyon lira ödenen 5 bin personelin çoğunun Gülen Cemaatine yakın polislerden oluştuğu iddiaları doğru mudur? Taltif alan polislerin, bu paraların bir kısmını cemaate himmet parası olarak verdikleri, himmet parası vermeyen polislerin bir daha taltif alamadıkları iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

4)
22 temmuz operasyonunda gözaltına alınan eski emniyet müdürü Halil Karakuzulu, ifadesinde Başbakan Erdoğan'a yönelik iki suikast girişimini önlediklerini söylemiştir. Peki bu suikast girişimleri ile ilgili neden herhangi bir soruşturma açılmamıştır? Herhangi bir tutanak tutulmamıştır ve hiçbir şüphelinin ifadesi alınmamıştır? Başbakan'a yapılacağı ve önlediklerini iddia ettikleri iki suikast girişimi ile ilgili herhangi bir resmi evrak var mıdır? Yoksa, Başbakan'a suikast gibi ciddi bir kalkışmanın gerçekten olup olmadığına vatandaş nasıl inacaktır?

5) 2003 yılından bu yana polis teşkilatından bin 260 polis ihraç edildi. Bunların sadece 46'sı adli suçlardan dolayı meslekten atıldı. Geri kalan bin 214 polis idari konular nedeniyle meslekten atılmış. Meslekten atılan bu polislerin içinde Gülen Cemaatine yakın kaç isim vardır? Eğer yoksa bu bir tesadüf müdür?

6) Bu sorularıma cevap verecek biri ya da birileri varsa, dürüst yayıncılık gereği o cevapları da televizyon programımda yayınlayacak ve izleyicilerle de paylaşacağım. Yeter ki cevap verilsin?