Kırıkkale'de Selektör Bakımı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan selektörlere bakım yapıyor.

İl Müdürü Recep Kırbaş, Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı köyünde bulunan selektör teknik bakım ekibinin çalışmalarını denetledi.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kırbaş, çiftçilerin arpa, buğday, fiğ, mercimek, aspir tohumunu temizleyen selektör makinelerine, teknik elemanlarla tamir ve bakım yapıldığını söyledi.

Kırbaş, kent genelinde 156 bin 777 dekar alanda yılda ortalama 400 bin ton buğday ve arpa üretiminin gerçekleştirildiğini, bu yüzden selektör bakımlarının çok önemli olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca halen sertifikalı tohum kullanan çiftçilere buğday için 7,5 lira, arpa için 6 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 10 lira destek verildiğini ifade eden Kırbaş, bu desteklerin vatandaşlar için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kırbaş, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydını güncellemiş çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi de yapılacağını belirtti.

Destekleme kapsamında peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarına 3,1 lira mazot desteği, 4,3 lira gübre desteği, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkileri, sebze, meyve alanlarına 4,60 lira mazot desteği, 6 lira gübre desteği verileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA