Mhp Genel Başkanı Bahçeli’den Atalay’a Sert Eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci üzerinden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı sert bir dille eleştirdi.

Mhp Genel Başkanı Bahçeli’den Atalay’a Sert Eleştiri

30 Mart yerel seçimlerinde partisinden Çorum’un Laçin ilçesinde belediye başkanı seçilen Ünal Gevşek’i ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada halka hitap eden Bahçeli, çözüm süreci ve iktidarı eleştirdi.

Türkiye’nin gidişatında hayır olmadığını ve bu gidişatın sonunun felaket olduğunu ileri süren Bahçeli, “Türkiye’nin milli ve manevi değerleri tahrip edildi. Türkiye kamplaştırıldı. Türkiye cepheleştirildi. Türkiye’de kutuplaşmalar arttı. Gerilim stratejisi takip ediliyor. Türkiye bölünmenin eşiğinde. Kimse inkar etmesin. Gelsin de başbakan yardımcısı şahıs açılım denen zırvanın mimarı gerçeği anlatsın bakalım. Yarın huzurunuza nasıl çıkacak bu adam. Yoksa oturup kuru sıkı atmanın bir manası yok. Biz açılım yapıyoruz, özgürlükler getiriyoruz derken Kuzey Kürdistan’dan bahseden, Suriye’de IŞİD’le işbirliği yapan, aralarında diplomat ve polislerimizin de olduğu 49 vatandaşımızın hala evlerine getirelemediği bir ortamda Irak’ta Türkmenlere yapılan zulüm, Şii-Sünni çatışması, Kuzey Irak’ta Barzani yapılanması onun Türkiye’ye yansıması, Suriye’de PYD’nin kurduğu özerk yapılar Türkiye’nin başını belaya sokacak. Şimdilik cumhurbaşkanlığı seçimi olarak Oslo’dan başlayan al gülüm ver gülüm aşaması ortadan kalktıktan sonra ne olacak acaba. Bunları da düşünmek lazım” ifadelerini kullandı.

MEZHEP TARTIŞMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Mezhep yönünden farklılaşmanın artık bir araya gelinmeyecek konuma getirilmeye çalışıldığını söyleyen Bahçeli, “Böyle bir durum karşısında sayın başbakan T.C.’yi siliyor. Andımızı kaldırıyor. İstiklal Marşını okumayı biliyor bilmiyor tartışmasını açıyor. Son günlerdeki bir zırva felakettir arkadaşlar. Düşünün kararı ona göre verin. Bir ülkede cumhurbaşkanı adaylarından bir tanesi Kahire’de doğdu memleket evladı değil deme hakkına sahip misiniz. Bu sözü böyle kabul edersiniz bir başka niyetinizi örtülü şekilde açığa vuruyorsunuz. Onu neden söyleyemiyorsun. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Selanik’te doğdu. Bu memleketin çocuğu sayılamaz diyemiyorsun da bugünkü bir aday üzerinde bu lafı niye söylüyorsun. Sonra İstanbul mitingde diyor ki ben burada doğdum hak baki olursa burada öleceğim. Bak şu cilveye. Allah sana uzun ömür versin Sayın Başbakan. Seninle hesabımız var. Öte dünyada vereceksin bunu ama bu dünyada da vereceksin. Bu nasıl bir anlayış. Peki biz kendi kendimize soralım. Kayseri'nin Pınarbaşı'nda bir Türk boyundan görevi gereği Kıbrıs’a gönderilen bir ailenin çocuğu 1917 yılında Kıbrıs Lefkoşe ilçesinde doğdu. Bu şahıs Alparslan Türkeş’tir. O zaman Kıbrıs Türk cumhuriyeti mi vardı. Kalkıp şimdi MHP’nin kurucu lideri Kıbrıs’ta doğdu bu memleketin evladı sayılamaz diyecek kadar senin ne bilgin, ne aklın nede geçmişin var sayın başbakan. Hele bir etnik kökeni arayalım ne çıkacak meçhul. Kaynağına bakalım ne çıkacağı şüpheli. Kalkıyorsun diyorsun ki ben Gürcüyüm eşim Arap diyorsun. Bilal oğlana ne diyeceksin peki. Bu sebepten dolayı bilgini iyice tart. Bilmiyorsan iyice sor ondan sonra konuş. Bunların hepsini milletin aklını karıştırmak için demagoji olarak kabul edebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA