İzmir'de Arabalı Vapur Ücretleri Zamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez hatlarında çalışan arabalı vapur ücretlerini yüzde 20-25 arasında değişen oranlarda arttırdı.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, düzenlenen arabalı vapur taşıma ücretlerinde yeri tarife, 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.
Açıklamada, 2006 yılından bu yana değişmeyen arabalı vapur ücretlerinin başta yakıt olmak üzere artan maliyetler karşısında, sekiz yıl sonra fiyat artırımına gidilmek zorunda kalındığı vurgulandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar uyarınca Bostanlı ile Üçkuyular iskeleleri arasında sefer yapan arabalı vapurlarda motor hacmi 250 santimetreküp ve altındaki motosikletler için ücretsiz geçiş sistemi sürecek. Yalnızca motosiklet sürücüsü için bir Kentkartlı geçiş uygulanacak.
Motor hacmi 250 santimetreküp ve üstündeki motosikletlerin geçiş ücreti 4 liradan 5 liraya, otomobillerin geçiş ücreti 7,5 liradan 9 liraya, minibüs-kamyonetlerin geçiş ücreti 15 liradan 18 liraya çıkarıldı. Midibüslerin geçiş ücreti 22,50 liradan 27 liraya, otobüs-kamyon ücretleri 30 liradan 36 liraya, tır geçiş ücretleri ise 60 liradan 72 liraya yükseltildi.
Ruhsatlarında "Ticari" ibaresi bulunan otomobil tipi araçlara da otomobillerin geçiş ücreti olan 9 lira tarifesi uygulanacak. Eğitim- öğretim döneminde, içinde öğrenci olan midibüs tarzındaki öğrenci servislerinden ise 27 lira yerine, minibüs ücreti olan 18 lira alınacak.
Arabalı vapurlardaki indirimli saat, indirimli tarife uygulaması yeni dönemde de devam edecek. Buna göre, mesai günlerinde 10|15-15.45 ile 21.30-23.10 arasında, motosiklet için 5 lira, otomobil için 6 lira, minibüs-kamyonet için 12 lira, midibüs için 18 lira, otobüs-kamyon için 25 lira, tır için de 50 lira alınacak.
Kaynak: AA