Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova İl Genel Meclisi BaşŸkanı YaşŸar Demirel, köylerde içme ve sulama suyuna yönelik çalışŸmalar yaptıklarını belirterek, "Su anlamında köyleri Yalova'ya yük etmemeye çalışŸıyoruz. Köyler yük olmayacak" dedi.

Demirel, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, köylerde içme ve sulama suyu çalışŸmaları yaptıklarını söyledi.
Yalova'da yaşŸanan içme suyu sıkıntısına bağŸlı olarak köy bazlı çalışŸmaları yürüttüklerini dile getiren Demirel, şŸöyle konuşŸtu:
"şžu anda 6 köyümüze içme suyu sağŸlayabilmek adına sondaj başŸvurularını yaptık. 2 köyümüze daha sulama suyu göleti yapılmasını sağŸlayacağŸız. Ben her zaman sulama suyu sorununu çözmezsek içme suyu sorununu çözemeyeceğŸimizi dile getiriyorum. Su anlamında köyleri Yalova'ya yük etmemeye çalışŸıyoruz. Köyler yük olmayacak İnşŸallah bir sıkıntı da yaşŸanmayacak. Safran Kurtköy'den bir su almışŸtı. Bu memba suyunun izinsiz olduğŸu tespit edildi. Onun izni için BUSKİ ile görüşŸmeler yapıldı. Onun resmi iznini de alıyoruz. Borularımız geçen günlerde kırılmışŸtı. Bundan sonra inşŸallah kırılmadan Safran'a su sağŸlanması yapılacak."
Demirel, köylerdeki yol çalışŸmalarının da devam ettiğŸini sözlerine ekledi.

-Esenköy'deki tünel çalışŸmaları
Esenköy Belediye BaşŸkanı ǖzer Kaptan, Yalova-Armutlu Yolu çalışŸmaları kapsamında Esenköy'de yapılacak 6 tünel ve 4 viyadüğŸün çalışŸmalarının devam ettiğŸini bildirdi.
Kaptan, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, tünel ve viyadük projesiyle turizm beldesi olan Esenköy'ün de kaderinin de değŸişŸtiğŸini söyledi.
Kaptan, proje değŸişŸikliğŸiyle tünel ve viyadüklerin yapıldığŸını dile getirerek, şŸunları kaydetti:
"Yalova-Armutlu Yolu çalışŸmasının Esenköy Jandarma Karakol KomutanlığŸı bölümünden sahil yoluna bağŸlanması beldenin turizmine ciddi bir darbe vuracaktı. Buna karşŸılık olarak gerekli girişŸimlerde bulunarak yaklaşŸık 200 milyon liralık maliyetli bu projeyi beldemize kazandırma yoluna gittik. En kısa tünel 286 metre ve en uzun tünelin 2 bin 65 metre uzunluğŸunda olacak. 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. Kaynak konusunda bir sorun yok. Firma yüzde 40 kapasiteli çalışŸılıyor. Günde 5 metre delme yapıyorlar. 6 tünelin toplam uzunluğŸu 4 bin 500 metre olacak. Bu tüneller Esenköy'ün turizmini ve ormanını kurtaracak. Bu konuda Hükümet büyük bir destek sağŸladı. Yoksa sahillerin olduğŸu alan istimlak edilip doldurulup gidecekti.
-İpek Kozası El ǜrünleri Sergisi
Yalova Halk EğŸitim Merkezi kursuna katılan kursiyerlerin bir yıl boyunca ortaya çıkardıkları, ipek kozası ürünleri sergisi çarşŸamba günü açılacak
Yalova Sanat Galerisinde, açılacak sergiyle ilgili bilgi veren Meral Evcin ǖzdemir, "Bu tarihe kadar yurt içi, yurt dışŸı sergi ve festivallerimiz oldu. Yalova'da açacağŸımız bu sergi ise öğŸrencilerimizle birlikte yaptığŸımız ilk çalışŸma olacak. Bu yüzden bizim için ayrı bir önem arz etmektedir" dedi.

ǖzdemir, bu proje ile Yalova'ya özgü yöresel ve turistlere yönelik hediyelik eşŸya çalışŸmalarının ön hazırlığŸını yaptıklarını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA