Korgan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Yalçın Açıklaması

Korgan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Yalçın, bu sene fındık olmamasının üyelerini çok zor duruma soktuğunu söyledi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 450 üyeleri bulunduğunu belirterek, bu üyelerin maddi sıkıntı içinde olduğunu savundu.
Üyelerinin sorunlarını çözmek adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yalçın, "Odamızın geliri, üye kayıtları ve aidatlar. Buna rağmen gelir gideri karşılamıyor. Bu sene fındık olmaması üyelerimizi çok zor duruma soktu. Esnafa borç yapan fındık üreticisi bu yıl fındık toplayamadı. Haliyle borçlu ve alacaklı, zor duruma düştü" dedi.

Esnafın geçen seneden bile alacağı olduğunu kaydeden Yalçın, şunları söyledi:
"Üyelerimizin durumu iç açıcı değil. Esnafın geneli krediye yöneldi. Zor duruma düşen esnaf, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve bankaların kapısını çalıyor. Biz üyelerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Üyelerimizi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine yönlendiriyoruz. Esnafımız şu anda çektiği kredilerle ayakta duruyor. Şu anda iflas eden esnaf yok ama durum böyle giderse iflas eden olacaktır."
Kaynak: AA