Havza İlçesinde Kır Bahçesi Çalışmaları

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, uyuşturucuyla mücadelenin yetersiz olduğunu iddia etti.

Erkul, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut uygulamaların uyuşturucu kullanımını cezasız hale getirdiğini, kullanımın da yaygınlaşmasına neden olduğunu öne sürdü.
Uyuşturucu satıcılarının hakim karşısında "içiciyiz" deyip serbest kaldıklarını ileri süren Erkul, şunları kaydetti:
"Bu durum uyuşturucu satıcısının hak ettiği cezayı almamasına yol açarken diğer taraftan denetimli serbestlik kapsamında tedavi merkezlerine yönlendirilen satıcılar, burada tedavi görmekte olan daha fazla kullanıcıyla taşınıp ağını genişletmektedir."
- Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özden
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Özden, Rusya'nın süt ve süt ürünleri konusunda Türkiye'den aşırı ihracat yapmasının iç piyasada arz talep dengesini bozarak fiyat artışına yol açabileceğini söyledi.

Özden, Susurluk'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllık süt ve süt ürünleri üretim miktarı 16 milyon ton olduğunu bildirdi.
Rusya'nın süt ve süt ürünleri ihtiyacının tek başına Türkiye'den karşılayabilmesinin mümkün olmadığını belirten Özden, "Rusya'nın süt ve süt ürünleri konusunda Türkiye'den aşırı ihracat yapması iç piyasada arz talep dengesini bozarak fiyat artışına yol açabilir" dedi.

Özden, Rusya'nın Türkiye'ye yönelmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirip, temkinli davranılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA