Tasarımın Gücü Sahillere Yansıdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Zeynep Mayruk, tasarladığı plaj kıyafetleriyle modaya yeni bir yön verdi.

Mayruk, Alaçatı'daki mağazasında dantel kumaşlardan oluştuğu tasarımlarla sahillerde şıklık yarışına farklı bir boyut kazandırdı.
Tasarımlarını modern şehir kadınları için tasarladığını, her kadının sahilde de şık olacağına inandığını belirten Mayruk, “Alaçatı, tasarımın ve şıklığın mekânı. Aynı zamanda sahil mekanlarındaki partilerin artmasıyla birlikte kadınlarda hem gece kıyafeti şıklığı hem de sahilin rahatlığını hissettiren pantolondan elbiseye dek çeşitli tasarımlar ürettim.Tasarımlarımla kadınların şıklıklarına dokunuşlar yapıyorum. Tasarladığım plaj kıyafetleriyle kadınların rahat ve bakımlı bir görünüm kazanmalarını istiyorum” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde aldığı eğitimle tasarım ve üretim aşamalarını en ince ayrıntısına dek öğrendiğini vurgulayan Mayruk, tasarımlarının Büşra Pekin, Eda Taşpınar, Selin Şekerci, Merve Boluğur, Eliz Sakuçoğlu tarafından tercih edildiğini söyledi.

Konsept mağazalara tasarımlarını verdiğini aktaran Mayruk, Aslı Enver'in oynayacağı 'Bana Artık Hicran De' dizisi ile Kaçak Gelinler dizisi elbiselerini ve “O Ses Türkiye Yarışması”nın sunucusu Hanzade Ofluoğlu'nun giysi tasarımlarını gerçekleştirdiğini de kaydetti.

Kaynak: İHA