Ramazan Bayramı Öncesi Yetim ve Öksüzler Sürpriz

Balışeyh Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezi ve köylerde tespit edilen yetim ile öksüz çocuklara giysi hediye edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri tarafından ailelerinin yanında barınma ihtiyaçları karşılanan 14 öksüz ve yetim çocuğa Kaymakam Yusuf Yıldırım'ın talimatıyla alınan giysiler çocuklara teslim edildi.
Kaymakam Yıldırım, yaptığı açıklamada, aldıkları karar doğrultusunda ilçedeki yetim ve öksüz çocukların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı yeni giysilerle karşılamaları ve yalnız olmadıklarını hissetmelerinin amaçlandığını belirtti.

Bayramlarda çocukların daha çok sevindirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bayramlar sevinç günleridir. Toplumda bu sevinci ve huzuru herkesin tatması gerekir. Ama çocukların hele de yetim ve öksüz olan yavrularımızın sevinmeleri, yüzlerinde gülücüklerin olması ise her şeye bedeldir. Bu amaçla ilçemizde ilk defa farklı bir faaliyet gerçekleştirerek yetim ve öksüzlerin tespitini yaptık ve çocukların pantolon, gömlek, tişört, ayakkabı ve diğer tüm giysileri alınarak yaşadıkları evlerinde üstlerine giydirilerek bayram sevincini şimdiden yaşamalarını sağlamaya çalıştık."
Çocukların kendilerine birer emanet olduğunu dile getiren Yıldırım, amaçlarının yetim ve öksüz olan çocukların da diğer bütün çocuklar gibi bayram sevincini ve mutluluğunu doyasıya yaşamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA