Aile Hekimler İftarda Buluştu

Konya Aile Hekimleri Derneği (KONAHDER), Konya Özel Selçuklu Hastanesi sponsorluğunda düzenlediği iftar sofrasında Konya'da görev yapan aile hekimlerini aileleriyle birlikte bir araya getirdi.

İftar yemeği sonrası konuşma yapan Dernek Başkanı Dr. Orhan Işık, aile hekimliğinin ülkemizde sağlık hizmetlerinin temel hizmet alanı olduğunu belirtti.

Toplum sağlığı için çok önemli görevler üstlenen aile hekimlerine yönelik eğitim, kültür, dayanışma temalı etkinlikler düzenleyerek aile hekimlerinin meslekleriyle ilgili farkındalıklarını, mesleki dayanışmalarını ve temsil güçlerini arttırdıklarını dile getirdi.
Konya Özel Selçuklu Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bilgin de Konya'nın 1998 yılında kurulan ilk özel hastanesi olarak sağlık alanında Konya'da öncü kuruluş rolünü üstlendiklerini ifade etti.

2010 yılında Konya'da aile hekimliği uygulaması başladıktan sonra tüm aile hekimlerini ziyaret ettiklerini vurgulayan Bilgin "Bu ziyaretlerimizi devamlı sürdürdük. Ayrıca, hastanemize başvuran gebelerin bildirimini aile hekimlerine yaparak toplum sağlığı adına aile hekimlerimize büyük kolaylık sağlayan önemli bir hizmeti ilk başlatan hastane olduk" dedi.

Programın ardından davete katılan ve emeği geçen önemli isimlere plaketler takdim edildi. Bunun yanı sıra Konya'da görev yapan Dr. Aras Yıldız, KONAHDER tarafından 2013 yılının aile hekimi seçilerek plaketle onurlandırıldı.
Kaynak: AA