Hasan Hüseyin Bozok’tan Destici'ye İhsanoğlu tepkisi!

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, “Biz BBP olarak kesinlikle böyle bir büyük oyunun içerisinde olmamalıydık. Böyle bir birlikteliğin içerisinde CHP ile yan yana olmak bize zulüm geliyor” dedi.

Hasan Hüseyin Bozok’tan Destici'ye İhsanoğlu tepkisi!
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan'Latif Şimşek ile Gündem' isimli programa telefon bağlantısı aracılığı ile bağlanan Bozok, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, cumhurbaşkanı seçiminde parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verecekleri yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Yazar Tevfik Diker'in kitabında, Aydın Doğan'ın 2011 yılının Ağustos ayında Cidde'ye gidip Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştüğü ile ilgili bir konu olduğunu belirten Bozok, “Demek ki İhsanoğlu büyük bir proje” dedi.

BBP'lilerin böyle bir projenin yanında asla olmaması gerektiğini belirten Bozok, “Meclis'e İsrail'in savunma hakkı var gibi bir teklifte bulunan CHP'nin yanında olmamalıyız.” diye konuştu.

Hüseyin Aygün'ün iftar vakti rakı bardağı ile tweet atmasına değinen Bozok, “Böyle bir CHP ile böyle bir Hüseyin Aygün'lerin, işçi partililerin bir arada olduğu tabloda BBP'liler asla bir arada olamaz.” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok eleştirilerini şu sözleriyle sürdürdü:

Keşke bütün camiamızı, gönüldaşlarımızı, teşkilatlarımızı serbest bıraksaydık da vicdanlarıyla baş başa bıraksaydık, bizi serbest bıraksaydınız, Ekmeleddin diye ısrar etmeseydiniz daha da büyürdük. Ekmeleddin dediniz diye bizim arkadaşlarımız gidip Ekmeleddin'i mi destekleyecekler? Yine vicdanlarında ne varsa onu yapacaklar. Ama biz kesinlikle BBP olarak Böyle bir büyük oyunun içerisinde asla olmamalıydık. Zaman zaman kurumlarımızda bunu tartıştık doğru olan her şeyi söyledik. Bir istişareden bahsedildi. Doğru daraltılmış bir istişare yapıldı kapalı kapılar arkasından bir karar alındı. Aslında bu yerel seçimlerden önce başlayan bir süreç fakat bugünlere kadar geldi. Yani böyle bir birlikteliğin içerisinde CHP ile yan yana olmak zulüm geliyor bize.

“Gizli pazarlıklar mı var?”

Neden böyle duruldu bilmiyorum gizli pazarlıklar mı var? Orasına da fazla girmek istemiyorum ama yanlış olduğunu ben bastıra bastıra söylüyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun partisinde böyle bir şey olmamalı o bugüne kadar dik durdu, düz yürüdü, doğru söyledi. Bizimde onun duruşunu sergilememiz lazımdı doğru söyleyip düz yürümemiz lazımdı. Ben kısacası şunu söylüyorum, böyle bir ittifakın içerisinde BBP olmamalıydı.

Bu ittifak 2015 seçimlerinde devam edecek mi?

Sanki bu ittifakın 2015 seçimlerinde de devam etmesi gibi bir şey gözlemliyorum ben inşallah öyle bir şey olmaz. Bu hareket asla öyle bir ittifakın içerisinde olamaz. BBP sivil, yerli bir siyasi harekettir. Dimdik ayakları üzerinde durabilir. Tek başına 2015'te de seçimlere girecektir.