Türk Sağlık-sen’den Basın Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, zam ile ilgili yaptığı basın açıklamasında memurların sendikalardan hesap sorması gerektiğini vurguladı.

Türk Sağlık-sen’den Basın Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, memurun Temmuz ayı maaşını çektiğinde bir kuruş bile zam almadığını söyledi.

İrfan Tokur, yaptığı basın açıklamasında hükümetle masaya oturan sendikayı eleştirerek, “Kendisini memur sendikası sananlar, toplu sözleşmede hükümetin teklifinden bile daha düşük bir teklife ‘evet’ dediler. Enflasyon farkının istemediler. Sadece maaşınızda değil sabit ek ödemenizde, aile yardımı gibi sosyal ödemelerde de bir kuruş bile zam almadılar. Yılın ilk altı ayında enflasyon oranı yüzde 5.7 çıktı. Hiç pazarlık yapmayıp hükümetin açıkladığı yüzde 3+3 zamma razı olsalardı. Bugün yüzde enflasyon farkı olarak yüzde 2.7 daha maaşınıza zam yapılmış olacaktı. Fakat istemediler. Kirli bir oyun oynadılar. Masaya yüzde 6+6, taban aylığı 100 TL zam ve 234 TL aile yardımı talebi ile oturdular. Sadece 123 TL zamma imza attılar. Kısacası memura ikiyüzlü davrandılar. Bugün enflasyon karşısında memurun maaş zammı çoktan buharlaştı. Memur enflasyon karşısında kaybetti. 2014 yılını size Memur-Sen zehir etti.

Temmuz ayı itibarıyla pratisyen bir doktor 119 TL, ebe hemşire, sağlık teknisyenleri ve sağlık memurları 60 TL, Memurlar 46 TL, Hizmetliler aylık 28 TL zarardalar.

Aile yardımı Temmuz 2013’te 163 TL’idi. Temmuz 2014’te de 163’TL olarak kaldı. Halbuki sadece yüzde 3+3 ve enflasyon farkına bile evet denilseydi bugün aile yardımı 178 TL’idi. Ama tüm bunları Memur-Sen istemedi. Memurları düşünmedi. Onlar hesabını sadece kendi siyasi ikballeri üstüne yaptı. Ona göre zam isteyip, imzayı attı” dedi.

Kaynak: İHA