(özel Haber) Ayazağa Tüneli’ndeki İhmal Kazaya Neden Oldu

Maslak’tan Ayazağa’ya geçişi sağlayan tünelde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

(özel Haber) Ayazağa Tüneli’ndeki İhmal Kazaya Neden Oldu
Tünel tavanından akan su birikintisinin neden olduğu iddia edilen kazanın ardından Ayazağa Tüneli bir süreliğine ulaşıma kapanırken, tünel girişinde ise uzun araç kuyrukları oluştu.
Kaza, dün saat 13.30 sıralarında Maslak’tan Ayazağa’ya geçişi sağlayan tünelde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Maslak’tan Ayazağa’ya seyir halinde olan Nevzat Ünlü (56) idaresindeki 34 KC 5660 plakalı hafriyat kamyonu Ayazağa Tüneli’ne girdi. Tünelde bir süre ilerleyen Ünlü, iddiaya göre tünelin zifiri karanlık olması nedeniyle aniden durdu. Bu sırada tünele giren Eyüp Özkan (49) yönetimindeki 34 GU 647 plakalı kamyonet, iddiaya göre tünelin girişindeki tavandan yoğun bir şekilde su akması ve içerisinin de zifiri karanlık olması nedeniyle kayganlaşan yolda duramayıp kamyona arkadan çarptı. Kazada kamyonet sürücüsü Özkan araç içerisinde sıkıştı. Tüneldeki diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu Özkan’ı sıkıştığı yerden kurtardı. Hafif yaralanan Özkan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle Ayazağa Tüneli bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Tünel girişinde ise uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından tünel trafiği normale döndü.

Öte yandan tünelin girişindeki tavandan yoğun bir şekilde su akması ve tünel içerisindeki hiçbir aydınlatma ışığını yanmaması dikkat çekti. Suyun yoğun bir şekilde akması nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlandı.

Hafriyat kamyonunun sürücüsü Nevzat Ünlü, “Tünele girdim karanlıktı. Bir yandan yer ıslak, diğer yandan ışıkları yanmıyor. Böyle olunca geldi arkamdan bana vurdu. Onun bana vurmasıyla bende öndeki bariyerlere vurdum. Şoförde de, bende de bir şey yok. Tünelin karanlığından kaynaklanan bir şey zaten, yoksa kim gelir vurur arkasından” dedi.

Kaynak: İHA