Kto Genel Sekreteri Ergenekon Açıklaması

Kırklareli Tabip Odası Genel Sekreteri Atila Ergenekon, ''Hipokrat yeminine sağlık kalarak mesleğimize ve işimize sahip çıkacağız'' dedi.

Ergenekon, tabip odasında düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun 'Acil nöbet' konusunda, ''Aile hekiminin muhatap olduğu kitlenin karşısında daha fazla zamanda bulunmasını istiyoruz'' açıklamasına tepkili olduklarını söyledi.

Acil sağlık hizmetinin niteliksiz hale getirildiğini ileri süren Ergenekon, acil sağlık hekimliğinin farklı bir mesleki eğitim süreci gerektirmekte olduğunu kaydetti.

Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılamazken, nöbet konusunda neden bu kadar ısrarcı olduğuna anlam veremediklerini ifade eden Ergenekon, '' Bir çok yerde hasta hekim, ilişkisi güven ve saygının ötesine geçmiştir. Uğruna çalıştığımız, yıllarımızı verdiğimiz halkla karşı karşıya getirilmek isteniyoruz. Bütün olup bitenler canımızı acıtıyor. Hekimlik çok sıkıntılı ve çok zor bir süreçten geçiyor. Hipokrat yeminine sağlık kalarak mesleğimize ve işimize sahip çıkacağız'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA