Ak Partili Sait'ten Dışişleri Atağı

AK Parti İzmir milletvekili ve Dışişleri komisyonu üyesi Rifat Sait, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın’ı makamlarında ziyaret ederek dış politika konularında görüşmeler gerçekleştirdi.

Ak Partili Sait'ten Dışişleri Atağı

Sait’in ilk durağı Dışişleri Bakanlığı oldu. Ukrayna’da devam eden iç savaş nedeniyle bölgede yaşayan Ahıska Türklerine yardım ve sorunlarına çözüm amacıyla Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Ali Kemal Aydın ile görüşen Sait, bölgedeki Ahıska Türklerinin son durumu hakkında bilgi aldı. Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeye Ahıska Türkleri Federasyonu yetkilileri de katıldılar.

Sait’in ikinci durağı Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı oldu. Geçen ay bu göreve atanan Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ‘ü makamında ziyaret eden Sait, Başkan Bülbül’e başarılar diledi. İkili görüşmede Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlar hakkında düşünülen projeler ile Balkanlardaki seçim çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA