18. Kazdağ Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 18. Geleneksel Kazdağ Doğa Yürüyüşü doğa severlerin katılımı ile yapıldı.

18. Kazdağ Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Yenice Belediyesince 18.düzenlenen Kazdağ Doğa Yürüyüşü ve Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kazdağ Doğa Yürüyüşü Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Ak Parti Yenice ilçe Başkanı Mehmet Güngör ile çevre ilçelerden gelen doğa severlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Marmara Parkı sosyal tesislerinden belediye araçları Atalay Çeşmesine taşınan katılımcılar, 4 kilometrelik Kazdağ ormanlık alanındaki yürüyüş parkurunda yürüyerek Yenice Belediyesi Kazdağ Göknar Oteli Yüzme havuzu meydanına geldiler.

Katılanlara şapka ve eşantiyonun dağıtıldığı yürüyüş sonunda gödek, peynir, reçel ve su dağıtıldı. Yüzme havuzu meydanında 4.Bindallı Yarışması ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, “Kazdağlarının kuzey yamaçlarında kurulu bulunan bu şirin ilçemizin yemyeşil doğasının tanıtılması, Kazdağlarının ilçemiz sınırlarında yetişen göknar ağacının tanıtılması, folklör ve kültürel değerlerinin tanıtılması, yöresel yemeklerinin tanıtılması ve şenliğimize katılanlara Türk misafirperverliğini hissettirmek başlıca amacımızdır” dedi.

Yeniceli Yazar ve şair Şuayip Odabaşının şiir dinletini ve kitaplarını imzaladı.Yerel sanatcı Tamer Güneş ve Atatürk ilköğretim okulu folklor ekibi gösterilerini sergiledi.
Kaynak: İHA