Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, Yazar Nuri Pakdil'i Ağırladı

Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan Nuri Pakdil, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi ziyaret etti.


Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan Nuri Pakdil, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi ziyaret etti. Birbirleriyle hasret gideren ikili, çocuklarda okuma alışkanlığı kazanması konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yazar Nuri Pakdil, Başkan Tiryaki’nin yeniliklere açık bir hizmet adamı olduğunu dile getirdi. Altındağ’ın her geçen gün daha da geliştiğini söyleyen Pakdil, ilçede yaşayan vatandaşlarında bu gelişime ayak uydurduğunu kaydetti.

Pakdil, "Veysel Tiryaki’nin ilçeye kazandırdıkları ortada. Altındağlı çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması Veysel Tiryaki’nin verdiği mücadeleden haberim var. Başkan, kadınların gelişimi içinde önemli projelere imza atıyor. Bu hizmetler asla göz ardı edilemez. Altındağlı vatandaşlar böyle bir belediye başkanına sahip oldukları için çok şanslı" dedi.

"NURİ ABİMİN KİTAPLARINI HALA SAKLIYORUM"
Başkan Tiryaki ise bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ve Nuri Pakdil’in kendisi için önemli bir yazar olduğunu belirtti.

Üniversite yıllarından kalan Nuri Pakdil kitaplarını hala sakladığını ifade eden Tiryaki, bu eserlerden sık sık faydalandığının da altını çizdi. Nuri Pakdil’in önemli bir düşünce adamı olduğunu vurgulayan Tiryaki, yazarın fikirlerinin bir dönemi aydınlattığına dikkat çekti. Başkan Tiryaki, "Nuri Pakdil gibi, Rasim Özdenören gibi, Abdurrahim Karakoç gibi Türk Edebiyatı’na damga vuran isimler mutlaka bilinmeli, okunmalı. Bu yazarların eserleri hayatın her bölümünde insanlara rehber olur" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA