Konya’da Araç Parkında Korkutan Yangın

Konya’da içerisinde kazalı araçlar ile ikinci el kamyon kasası ve tır dorselerinin de bulunduğu araç parkında çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibi tarafından güçlükle söndürüldü.

Konya’da Araç Parkında Korkutan Yangın
Yangında, kamyonlar, kamyon kasaları, dorse ve kazalı araçlar kül oldu.
Yangın, saat 13.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Zafer Sanayi Sitesi’nde bulunan araç parkında çıktı. Edinilen bilgiye göre, sanayide içerisinde kazalı ve hurda araçlar ile kamyon kasası ve dorselerin de bulunduğu parkta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede araçlar alevler içerisinde kaldı. Çevredeki esnafların yangını fark ederek itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangında, alevler çok sayıda hurda araç, kamyon kasası, tır dorsesi ve kabinleri ile sağlam araçların da yanmasına eden oldu. İtfaiyenin söndürme çalışması sırasında meydana gelen patlamalar korku dolu anlar yaşattı. Yangın nedeniyle polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yangında, itfaiyenin soğutma çalışması yaptığı sırada, iki esnafın yangının çıkış sebebiyle ilgili tartışması kavgaya dönüştü. Esnaf yakınlarının da kavgaya müdahale etmesiyle büyüyen kavgayı polis müdahale etti. Birbirlerine tekme yumruk sallayan esnafları polis güçlükle ayırdı

Sanayi görevli Ali Yıldız, kulübesinde oturduğu sırada dumanlarını fark ettiğini ve bir anda yangının büyüdüğünü söyledi

Sanayide bulunan itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangın nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Kaynak: İHA