İlıca’nın Yeni Çarşı Projesi Hayata Geçiyor

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “İlçemizdeki esnaflarla el ele vererek, Ilıcamızı layık olduğu yere, hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız.

İlıca’nın Yeni Çarşı Projesi Hayata Geçiyor
” dedi.

Ilıca’nın çehresini ve kaderini değiştirecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili istişare toplantısını düzenleyen Başkan Orhan, ilçedeki esnaflara yapılacak olan proje, çarşının dönüşümü ve vaziyet planları hakkında görsel sunumla bilgi verdi. Esnaflardan projeye destek isteyen Başkan Orhan, “Sizlerin fikirleri ve düşünceleri bizim için büyük önem taşıyor. Ilıcamız için, Ilıcamızın çehresinin değişmesi için desteğinize ihtiyacımızı var. Ilıca’nın bu köhne görüntüden kurtarılması gerekiyor.” dedi.


ILICA BİR SIÇRAMA YAPMAK ZORUNDADIR
Konuşmasında Ilıca’da geçmiş yönetimler tarafından yapılan kentsel dönüşüm projelerinden de övgüyle bahseden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “2002 yılından beri Ilıca’da düzenli olarak kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmış ve bir takım projeler gerçekleştirilmiş. Hakikaten önceki belediye başkanlarımız zoru başarmış ve görevleri yerine getirmişler. Artık biz bu noktadan sonra bir sıçrama yaparak Ilıcamızı layık olduğu yere, hak ettiği noktaya taşımalıyız.” diye konuştu.

TERMAL YATIRIMLAR ILICA’NIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
Ilıca’ya yeni bir çarşı kazandıracak ve kaplıcaların etrafının da açılacağı projenin içerisinde 380 konut ve 114 dükkanın yapılacağını hatırlatan Başkan Orhan, “Bunların haricinde bizim Belediye olarak yapacaklarımız var. Mevcut tesislerin yanında yapımı tamamlanan yeni aile kabinleri yakın bir zamanda hizmete girecek. Bununla birlikte bu tesislerin etrafında peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Hakikaten Ilıca’nın eski günlerine yakışır bir proje olacak. Daha sonra biz o bölgeye farklı projeler düşünüyoruz. Yani tamamen termal tesisle entegre çalışabilecek seviyede aqua parklar ve havuzlar planlıyoruz. Yine bungalov tarzı evler projelerimiz arasında bulunuyor. Bunların tamamı yerli ve yabancı turisti buraya çekmek adına yapacağımız çalışmalardır. Bu projeler tamamlandığında herşey ilçemize ve esnafımıza katma değer olarak geri dönecektir. Bunun için projemize sizlerden destek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Bazı esnafların siftahsız kepenk kapattığını ve bu durumun çok zor olduğunu söyleyen Başkan Orhan, Ilıca’daki projenin gerçekleşmesiyle bunun son bulacağını vurguladı.

“Bu projenin gerçekleşmesi sadece bizim yapacağımız işlerle değil, sizin de vereceğiniz desteklerde hayat bulacaktır.” diyen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, sözlerine şöyle devam etti: “Şunu çok iyi bilin ki, siz bu projeye destek vermezseniz, bu proje sürüncemede kalacaktır. Biz bu projeyi seneye sizlere teslim etmeyi planlarken, farklı nedenlerden dolayı proje gecikirse bu Ilıca’nın kaybı ve zararı olur. Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız ve bu projenin gerçekleşmesini sağlayacağız. Çarşının sol tarafı protokol kapsamına alınmamış, Biz de zaman kaybetmemek ve projenin devam etmesi açısından orayla ilgili herhangi bir çalışma yapmadık. Ama tüm gücümle çarşının sol tarafını da protokol kapsamına alıp, aynı şekilde sizlerin de hak sahibi olmanızı sağlamak için çalışacağız. Bununla ilgili TOKİ ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak, çarşının sol tarafını da protokol dahilinde kapsama alıp, sizlerin de bunlardan yararlanmasını sağlayacağız.”
ALAK: PROJEYE SAHİP ÇIKIP, BELEDİYE BAŞKANIMIZA DESTEK OLALIM
Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak da, Başkan Orhan’a esnafları bilgilendirmek adına düzenlediği toplantı için teşekkür etti. İlçede çarşının dönüşümüyle ilgili bir bilgi kirliliğinin yaşandığının altını çizen Alak, “Esnaf arasında kulaktan kulağa metrekare birim fiyatlarının 3 bin lira ile 5 bin lira arasında olacağı yönünde dedikodular dolaşıyor. Başkanımızın da ifade ettiği gibi, ihale süreci belli olmadan metrekare fiyatlarına kimse inanmasın. Burada belediye başkanımız düzenlediği toplantıyla hepimizi aydınlattı ve birinci ağızdan süreci dinledik. Artık lütfen dedikodulara kulak asmayalım ve projenin gerçekleşmesi için destek olalım. Ağustos ayında ihale yapıldığında, bir yıl sonra yeni dükkanlarımızı teslim alacağımızı başkanımız söyledi.

Bizim artık dedikodulardan ziyade, projeye nasıl destek olabiliriz, Ilıcamızın kaderinin ve çehresinin değişmesinde nasıl pay sahibi olabiliriz bu konularda kafa yormamız gerekiyor. Bunun için de öncelikle belediye başkanımıza bu proje için destek olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda esnaflara bir de müjde veren Alak, Başkan Orhan’la istişare ettiklerini ve önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel hale getirilerek, 7 Mayıs’ta kaplıca festivali adı altında şenlikler düzenleneceğini ifade etti.

Başkan Orhan’ın, esnafların kentsel dönüşüm ve yeni çarşı projesiyle ilgili sorularını cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Başkan Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak, Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Umut Aktaş, Belediye Meclis Üyesi Adnan Korkmaz ve Kentsel Tasarım Müdürü Fahrettin Karadeniz ile esnaflar katıldı.

Kaynak: İHA