Hacı Ahmet Azman Camii Dualarla İbadete Açıldı

Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz eşrafından Hacı Ahmet Azman tarafından yaptırılıp, Müftülüğe bağışlanan Hacı Ahmet Azman Camii açılış töreni ile ibadete açıldı.

Hacı Ahmet Azman Camii Dualarla İbadete Açıldı

2012 yılında Lüleburgaz Barış Mahallesi Sakızköy Caddesi’nde temeli atılan camin açılış törenine, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Rasim Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Müftüsü İsmail Günay ve vatandaşlar katıldı

Vatandaşlara pilav ve ayran ikram edilip, duaların okunduğu törende konuşan Hacı Ahmet Azman, camiinin inşaatını kısa süre içinde bitirdikleri için mutlu olduklarını söyleyerek camiinin tüm Lüleburgazlılar’a hayırlı olması dileklerinde bulundu

Müftü İsmail Günay da yaptığı konuşmada, mahallenin böyle bir camiye ihtiyacı olduğunu ve bu camiyi Türkiye’ye kazandırdıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Günay "Belediye Başkanımız Emin Halebak’a caminin yapımında verdiği desteklerden ve kolaylıklardan dolayı, ayrıca hayırsever Hacı Ahmet Azman’a böyle bir eseri Türkiye’ye kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile ilçemizde cami ihtiyacı olan mahallelerimize de yeni camiler kazandıracağız" dedi.


Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek ibadete açılan camide Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, Hacı Ahmet Azman’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi taktim etti.
Kaynak: İHA