Bir Oğlunu Kazada, Diğerini Maden Faciasında Kaybetti

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde 6 ay önce bir oğlunu trafik kazasında kaybeden Kadir Kuzu'nun diğer oğlu da Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirdi.

Gençliğini, yıllarını maden ocaklarında geçiren 36 yaşındaki Zekeriya Kuzu, emekliliğine bir yıl kala Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirdi. Biri kız iki çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamak için çare olarak gördüğü madene giren Kuzu, "Bir yıl sonra kurtuluyorum" dediği kömür ocağında öldü.
İvrindi'nin dağ bölgesindeki mahallelerinden Sarıpınar'da yaşayan baba Kadir Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük oğlu Zekeriya Kuzu'nun ömrünün madende geçtiğini söyledi.

Oğlunun emekliliğine sadece bir yıl kaldığını, bir daha kömür ocaklarında çalışmayı düşünmediğini aktaran Kuzu, şunları kaydetti:
"Biri kız iki çocuğu geride kaldı. Köyümüzde yaşam zor. Hayvancılık azaldığı için giderek daha da güçleşiyor. Zorunlu olarak çocukları için madene girdi. Olay günü sanki içime doğdu. Soma'dan köyümüze getirmek istedim, ısrar ettim gelmedi. Ben geldim, arkamdan kaza oldu. Kurban Bayramı'ndan bu yana gelmemişti köye. Çok istedim gelmesini ama olmadı. Köyüme indiğimde kaza olduğunu duydum. Zekeriya'nın kendisini getirmek isterken köye, cenazesi geldi."
Acısının büyük olduğunu anlatan Kuzu, "Bunun bir küçüğü olan oğlum Önder Kuzu da 32 yaşındayken 6 ay önce, kullandığı motosikletinin kamyonla çarpışması sonucu öldü. İki oğlumu 6 ay arayla kaybettim. Bir oğlum kaldı, Soma'da başka bir madende çalışıyor. Allah bu oğlumu bana bağışlasın" diye konuştu.

Kaynak: AA