Armutlu Turizm Tahsisi İçin Gün Sayıyor

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki 500 dönümlük alanın turizm tahsisine açılması için geri sayıma başlandı.

Armutlu Turizm Tahsisi İçin Gün Sayıyor
Bakanlık, bölgenin planlarını bir ay içerisinde askıya çıkartıyor.
Yalova'da turizmin gelişmesinde büyük etkisi olacak turizm tahsis alanları konusunda 2 bölgede bakanlık kararı bekleniyor. Termal ilçesinde halen somut bir sonuç olmamasına rağmen, Armutlu ilçesinde turizm tahsisine çıkacak 500 dönümlük bölüm için geri sayım başladı.

Armutlu Belediyesi, bölgeyle ilgili gerekli belgeler ve planları Turizm Bakanlığına teslim etti. Bakanlık ise komisyona sevk ettiği planları en geç bir ay içerisinde askıya çıkaracak

Konuyla ilgili bilgi veren Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Turizm tahsisi ile ilgili planlar Turizm Bakanlığında. Son komisyon toplantısından sonra askıya çıkarılacak. Bir ay içerisinde bu sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz. Ardından o planları belediyede bir ay askıya çıkacağız. Planlara herhangi bir itiraz olacağını sanmıyorum. Ardından tahsis talepleri olanlar bakanlığa başvuracak ve yerleri almaya başlayacaklar. Bu alanın sıcak su ishale hattını tamamladık. Yaklaşık 6 kilometrelik bir altyapı çalışması gerçekleştirdik. Oteller yapıldığı andan itibaren hemen sıcak su kullanmaya başlayabilecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA