Arınç’a Fenerli Maden İşçisi Heykeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Bursa’nın Harmancık Belediyesi’ni ziyaretinde madenci heykeli hediye edildi.

Arınç’a Fenerli Maden İşçisi Heykeli

Arınç, 30 Mart yerel seçimleri sonrası AK Partili belediyelere ziyaretlerini sürdürüyor. Arınç, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’yı ziyaret etti. Harmancık’a hükümet ve yerel yönetimlerin yaptığı icraatları anlatan Arınç’a madenci heykeli hediye edildi. Belediye Başkanı Çetinkaya, “Acımız büyük, ama bölge olarak da ekmeğimizi madencilikle de geçiniyor” diyerek, Arınç’a elinde fener bulunan maden işçisini temsil eden heykelciği takdim etti.

Arınç ise, “Allah hepsine rahmet etsin, kalanlarına sağlık versin. İnşallah bundan sonra madenlerimizde böyle acılar yaşanmaz” dedi.

Arınç, gün boyu Bursa’nın farklı ilçelerinde helikopterle gitmesine rağmen kendisini takip eden gazetecilere hitaben, “Bugün çok yoruldunuz, yarın sizinle görüşelim” diyerek, danışmanını yanına çağırdı. Danışmanına isteğini ileten Arınç, “Sabah basın mensubu arkadaşlarımızla görüşelim. Kaçta görüşelim?” dedi.

Danışmanının ‘Saat 08.30’da olabilir, efendim 10.20’de uçak var” deyince Arınç, “Saat 08.30’da gelemezler, nasıl gelecekler? Sen kendine bak, saat 09.00’da olsun” dedi.

Arınç, ziyareti takip eden gazetecilere, “Yalnız siz gelin, öbürlerini atlatmış olun, çağırmayın o kerataları” dedi.

Arınç, Harmancık’tan ayrılarak Keles’e hareket etti.
Kaynak: İHA