Göksun Elmada, Türkiye Markası Olmak İstiyor

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, ilçede her yıl ortalama 100 bin elma fidanının toprakla buluşŸtuğŸunu belirterek, Göksun'un elmada Türkiye markası olma yolunda hızla ilerlediğŸini söyledi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve Belediye BaşŸkanı Hüseyin CoşŸkun Aydın, ilçede bir girişŸimci tarafından kurulan elma bahçesinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.
İlçeye bağŸlı Tahirbey mahallesinde son teknoloji ile modern tarım yatırımı yapan firma, 180 dönüm arazi üzerine 84 bin adet elma fidanı dikti. Her bir ağŸaçtan yıllık 60 kilogram rekolte hedefleyen firma elde edeceğŸi binlerce ton elmayı ihraç ederek ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağŸlamayı amaçlıyor.
Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, burada gazetecilere yaptığŸı açıklamada, Göksun'da her yıl ortalama 100 bin adet elma fidanının toprakla buluşŸtuğŸunu söyledi.
Göksun'un son yıllarda özellikle meyve tarımı anlamında ön plana çıktığŸına dikkat çeken Pehlivan, şŸunları kaydetti:
"Göksun elması kalitesi ve dayanıklılığŸı ile ülke genelinde ön planda olan bir elmadır. İlçemizde yatırım yapan firmaların elma rekoltemizin artmasında ve tanıtımında çok önemli katkıları olacağŸını hissediyoruz. Tarım ve hayvancılık ekonomisi ağŸırlıklı olan ilçemizde yapılan tarımsal faaliyetlerin bilimsel çalışŸmalar ışŸığŸında teknolojinin de kullanılarak yapılmasını önemsiyoruz. Bu konuda kaymakamlığŸımızın ve valiliğŸimiz bünyesindeki kurum ve kuruluşŸların her türlü desteğŸe hazır olduğŸunun bilinmesini istiyorum."
Göksun Belediye BaşŸkanı Hüseyin CoşŸkun Aydın ise yapılan bu yatırımın Göksun ekonomisine önemli katkılar sağŸlayacağŸını belirtti.

İlçede meyveciliğŸin önemini vurgulayan Aydın, ilçenin iklim yapısı bakımından ılıman ve soğŸuk ılıman iklim meyvesi olan elma için ideal bir üretim yeri olduğŸunu kaydetti.

Aydın, son yıllarda modern tekniklerle üretim yapılması ve tanıtım faaliyetleri ile birlikte tanınırlığŸı artan Göksun elmasının, dışŸ pazarda özellikle OrtadoğŸu ülkelerinde iç pazarda ise Ege ve Marmara bölgelerinde tercih edildiğŸini ifade etti.

 
Kaynak: AA