Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak’taki gelişmelere ilişkin, ”Bölgede defacto gelişmelere müsaade edilemez” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle, İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'ye Cumhuriyet Nişanı, ilim ve sanatta Türkiye'nin uluslararası alanda tanıtılması ve yüceltilmesini sağlayan 14 yabancı bilim insanına Liyakat Nişanı verdi. Tören sonrası verilen resepsiyonda gazetecileri karşısında gören Cumhurbaşkanı Gül, "Kalem defter almayın" dedi.

Gül, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AK Parti’nin başına geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine "Biraz daha bekleyin biraz daha bekleyeceğiz" diye cevap verdi.

Irak’taki gelişmelerin hatırlatılması üzerine ise Cumhurbaşkanı Gül, "Bu gelişmeler süpriz değil. Ben daha öncede dikkat çekmiştim. Afganistan, Akdeniz’in kıyısına gelir demiştim. Bu tip durumlarda vakum bırakmamak lazım. (IŞİD'ı kastederek) bu tip şeyler gelip dolduruyor. Türkiye olarak yakından takip ediyoruz. TSK olarak askeri ve siyasi olarak takip ediyoruz. Bölgede defacto gelişmelere müsaade edilemez. Bağdat ile gelişmeler arzu edilir seviyede değil. Güvenlik gibi konularda görüşmek lazım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA