8 Bin Lira Dolandırıldığını 12 Gün Sonra Fark Etti

Elazığ’da kredi kartından para çekilen ve 8 bin lira dolandırılan işçi Sultan Murat Çelik, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

8 Bin Lira Dolandırıldığını 12 Gün Sonra Fark Etti

Kredi kartında bakiye olmadığını 12 gün sonra fark eden Çelik, bankadan kendisine alışverişle ilgili bilgi veya onay kodu gelmemesine anlam veremediğini kaydetti.

Kartının sıfırlandığından tesadüfen haberinin olduğunu söyleyen Çelik; borcun asgarisini dahi ödeyecek gücünün olmadığını ifade etti.

Kağıt fabrikasında işçi olarak çalışan Çelik, “Perşembe günü kart mağduru olduğumu öğrendim. Savcılığa başvurdum. Perşembe günü alışveriş yapmak için bir telefon bayiine girdim. Ufak bir telefon almak için kartımı verdim. Kartımda limit olmadığını söylediler. Hemen bankaya gittim. Bankayla görüştüğümde bana bir ekstre çıkardılar. Ekstrede internet üzerinden İstanbul’da bir mağazadan 8 bin liraya yakın bir alışveriş yapıldığını ve 280 liralık da telefon faturası yatırıldığını anlattılar. Bunları ben gerçekleştirmediğimden dolayı savcılığa başvurdum. Şu anda bankadan ve savcılıktan haber bekliyorum” şeklinde konuştu.

Kartından para çekildiğini olaydan 12 gün sonra fark ettiğini anlatan Çelik, “Banka yetkilileri, ekstremin ayın 13’ünde dolacağını o tarihe kadar bir netice çıkacağını aktardılar, eğer netice alınamazsa borcu ödemem gerektiğini söylediler. Normalde yüksek meblağda bir alışveriş olduğu zaman bankanın bir onay kodu veya bildirim mesajı yollaması lazımdı. 8 bin liralık alışveriş yapıldığı halde bana onay kodu veya bildirim mesajı gelmedi. İkisinden de haberim olmadı. En son alışveriş yaptığımda kredimin bittiğini bankadan öğrendim. Alışverişlerin hepsi İstanbul’da olmuş. İstanbul’da bir giyim mağazasına her teki 990 lira olmak üzere iki gün arayla hepsi tek çekim halinde alışveriş yapılmış. 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde çekimler yapılmış ve ben 5 Haziran’da alışverişe gittiğimde kredi kartımın limitinin olmadığını tesadüfen öğrendim” dedi.

Geçtiğimiz hafta aynı yöntemle bir doktorun dolandırıldığını belirten Çelik, “Bundan bir hafta önce Elazığ’da bir doktorun da başına aynı olay gelmişti ve bir hafta sürmeden benim başıma da aynı olay geldi. Banka yetkililerinin ve yukarı kademedeki yetkililerin bu konuya bir önlem almalarını, müşterilerinin mağduriyetini önlemek için konuya eğilmelerini istiyorum. Bugün Elazığ’da bizim başımıza geldi ama ülke çapında nice insanların canı yanıyor ama benim maddi gücüm belli. Benim bunu ödeyecek gücüm yok” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA