Altındağ Belediyesi, Çinçin’de Dönüşüme Devam Ediyor

Altındağ Belediyesi, Çinçin Mahallesi’nde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi.

Altındağ Belediyesi, Çinçin’de Dönüşüme Devam Ediyor

Üç etaptan oluşan “Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi”nin birinci ve ikinci etabı tamamlandı, üçüncü etapta ise inşaat çalışmaları sona yaklaştı. Toplu konut projeleri ile Çinçin’i gecekondulardan temizlediklerini anlatan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sosyal projelerle bu bölgede oturanları kentle bütünleştirmek gerektiğini de ifade etti.

Tiryaki, Çinçin’e yapılan kültür merkezinin bu açıdan önemli olduğunu vurguladı. 6000 metrekare kapalı alanı bulunan tesiste, 1500 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Düğün, nişan, sünnet organizasyonları dışında toplantılar için de kullanılan merkez, yeşil alanı ile de bölgeye ferahlık sağladı.

BÖLGEYE 2 OKUL VE BİR SAĞLIK OCAĞI KAZANDIRILDI
Altındağ Belediyesi, bölgedeki nüfus artmaya başlayınca, yeni ihtiyaçları da düşündü. Konutların yanı sıra, çocuklar için modern ve huzurlu bir öğrenim hayatı sağlayan iki okul ve sosyal tesisler de projedeki yerlerini aldı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile adeta bir cazibe merkezi haline gelen Çinçin, kamu kurumlarının da ilgi odağı haline geldi. Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ardından Altındağ Müftülüğü de, yeni hizmet binasını Çinçin’e taşıdı.

KÜLTÜR MERKEZİ VE ÇARŞI PROJESİNİN İNŞAATI BAŞLADI
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, büyük bir projenin daha startını verdi. Gültepe Mahallesi’ne kadınların ve gençlerin faydalanacağı bir kültür merkezi ile içinde büyük bir marketin yer alacağı çarşı yapılacağını belirten Başkan Tiryaki, inşaatın başladığını kaydetti.

Üst katı 2000 kişilik kültür merkezi, alt katı 1000 m2’lik iki büyük dükkan olarak planlanan proje ile, Çinçin’e bir yatırım daha kazandırılmış olacak.

Yeşil alanlara verdiği önemle bilinen Veysel Tiryaki, Gültepe Mahallesi’ne 20 bin m2 büyüklüğünde bir park kazandırılacağını da açıkladı.

Parkın yanı sıra çok yakında aynı bölgeye bir yüzme havuzu da yapılacağını belirten Başkan Tiryaki, böylece Çinçin bölgesinin Ankara’da yepyeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini açıkladı

Kaynak: İHA