Yayla Şenliklerine Büyükşehir Desteği

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde geleneksel hale gelen yayla şenliklerini üstlendiklerini belirterek, “Kendini ispat etmiş diğer şenliklere de destek verebiliriz” dedi.

Yayla Şenliklerine Büyükşehir Desteği

Ulubey ilçesine bağlı Aydınlar Ortaokulu 2. Bilim Şenliği ve Pilav Günü etkinliğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, il genelinde düzenlenen şenlikler konusunda süreci görerek hareket edeceklerini, özellikle geleneksel hale getirilen şenliklere destek vereceklerini söyledi.

Bazı ilçe şenliklerinin belli bir bölümünü destekleyeceklerini belirten Yılmaz, “Mesela Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri'ni biz organize edeceğiz. Çambaşı Yaylası Şenlikleri'ni biz organize edeceğiz. Onun dışında, bundan sonra lokal ve özelliği olan köy şenliklerine, bir özelliği, bir tarihi misyonu yada geleceğe bir takım birikimler bırakabilecek şenliklere de destek olacağız. Bu şenliğimizin eğer üçüncüsü de bu sıfatı taşıyıp gelenekselleşme sürecinde kendi rüştünü ispatlarsa, 3.yıldan itibaren biz destekleme kapsamına alabiliriz” diye konuştu

Kaynak: İHA