Sony Pictures, Hollywood'daki Merkezini Kanada'ya Taşıyor

Teknoloji devi Sony, Hollywood'daki Oscar ödüllü animasyon merkezini Kanada'ya taşıma kararı aldı.

Sony'den yapılan açıklamada, Hollywood'un en büyük görsel efekt stüdyolarından biri olan Sony Pictures Imageworks'un California'da bulunan merkezinin, Kanada'nın Vancouver kentine taşınacağı bildirildi.

Vancouver şehir merkezinin Granville ve Robson caddelerinin köşesinde yer alan eski Sears binasına yerleşecek olan Sony, 2015'de tamamlanacak tadilat çalışmalarının ardından Vancouver'da olacak.
Sony Pictures Imageworks stüdyoları, görsel efektlerini hazırladığı bazı filmlerin Oscar kazanmasıyla sinema dünyasında önemli bir yere sahip.
Kanadalı ve Amerikalı ekonomi yorumcuları, Vancouver'da önemli vergi kazanımları sağlayacak olan şirketin, gelecekte Çinli, Fransız ve Hintli uzmanları da bünyesine katabileceği değerlendirmesinde bulunuyor. Sinema çevreleri ise Sony Pictures'ın taşınmasıyla Vancouver'ın sinema dünyasında daha fazla yer alacağı görüşünde.
Öte yandan Sony Pictures, geçen şubat ayında yaptığı açıklamada, milyonlarca kişinin oynadığı Angry Birds'ün filminin Vancouver stüdyolarında hazırlanacağını duyurmuştu. Angry Birds'ün üretici firması Rovio Entertainment'ın CEO'su Mikael Hed de yaptığı açıklamada, Sony'nin Vancouver stüdyolarının animasyon konusunda dünyanın en iyilerinden olacağını söylemiş ve filmin Temmuz 2016'da gösterime gireceğini bildirmişti.
Kaynak: AA